Ne Kadar Ömrünüzün Kaldığını Gösteren Yeni Bir Yöntem Bulundu

30
13
7
5
2
ABD'de Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren bilim insanları, ne kadar ömrümüzün kaldığını tespit edebilecek yeni bir kan testi üzerinde çalışıyorlar.

İnsan vücudundaki dokuz farklı biyobelirtecin ölçümüyle gerçekleştirilen bu test sayesinde birçok veri elde edilebiliyor. Bu verilerin başında ise kişinin fiziksel yaşı ve yaşlanma hızı yer alıyor. Bu sayede kişinin ne kadar ömrü kaldığı en azından tahmini olarak belirlenebiliyor.

Kişinin hücrelerinin yaşlanma hızının tespitine dayanan bu test şu sıralar geliştirmeye çalışılıyor. Yale Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dr. Morgan Levine, Guardian'a yaptığı açıklamalarda konuyla ilgili şunları söyledi: "Bu test, sağlıklı görünen bireyler arasında yaşam beklentisindeki farklılıkları belirleyebilecek. Bu sayede kişinin ne kadar ömrü kaldığını belirlemek mümkün olacak."

Burada şunu eklemeliyiz: Elbette tıp burada beklenmeyen hastalıklar veya kazaları hesaba katabilecek durumda değil. Sadece mevcut vücut kitle indeksiniz ile hücrelerinizin yaşlanma hızı bir araya getirilerek fenotip yaşınız belirleniyor. Eğer fenotip yaşınız kronolojik yaşınızdan (şimdiki yaşınız) daha yüksekse ölüm riskinizin de yüksek olduğu ortaya çıkıyor. 

30
13
7
5
2
Emoji İle Tepki Ver
30
13
7
5
2