Mobil İnternet Paketi Nasıl Verimli Kullanılır?

1
0
0
0
0
İnternet kotanız düşündüğünüzden çabuk bitiyor veya faturalarınız kabarık geliyorsa bu yazı tam size göre. Arka planda çalışan bazı uygulamaları kapatarak tasarruf edebilirsiniz.

Mobil internet insanların günlük hayatını büyük ölçüde kolaylaştırıyor. İnternete o kadar bağımlıyız ki, eğer kotalı kullanıyorsak ve paketimiz bitti ise kendimizi eksik hissediyoruz. Peki kotalar nasıl bu kadar çabuk bitiyor? Kotasız kullanıyorsak, internet yüzünden gelen fatura neden bu kadar kabarık?

Eğer kotanız düşündüğünüzden çabuk bitiyorsa, büyük ihtimalle telefonunuzun arka planında çalışan uygulamalar, internet paketinizi yiyorlar. Başka bir deyişle, siz farkında olmadan internetinizi kullanıyorlar. Bunu çok kolay bir şekilde engelleyebilirsiniz.

Wi-Fi Assist

Telefonunuzun “Mobil Veri” kısmına tıklayıp “Ayarlar” sekmesine gelin. “Wi-Fi assist”in altında birçok uygulama göreceksiniz. Telefonunuz, ne zaman “Wi-Fi” sinyali zayıflarsa veri kullanımını değiştiriyor ve bu da sizin paketinizden yiyor. Aşağıdaki listeden istediğiniz uygulamaları kapatabilirsiniz. Aşağıda gerekli adımlar gösterilmiştir. Şimdiden tasarruf yapmaya başladınız bile!


 

Kaynak : http://www.mirror.co.uk/tech/how-you-could-using-more-9301462
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0