Neden Uçaktayken Yediğimiz Yemekler Genellikle Tatsız Olur?

0
0
0
0
0
Neden Uçaktayken Yediğimiz Yemekler Genellikle Tatsız Olur?
İnsanlar uçaktayken yemek yediğinde genellikle uçaktaki yiyecekler tatsız ve kuru bir tat verir. Peki bunun nedeni ne?

Eğer uçakla uzun mesafeye seyahat eden biriyseniz mutlaka uçaktayken karnınız acıkmış ve yemek yemişsinizdir. Ancak ilk defa uçakta yemek yiyiyorsanız ve yolculuk yaptığınız şirketin yiyeceklerinden yediyseniz genellikle yiyeceklerin tatsız ve tuzsuz olduğundan yakınırsınız.

Uzmanların dediğine göre yemeklerin tadını beğenmediğimizde hava yolu şirketine suçu atmamalıyız çünkü uçağa bindiğimizde normal hayatımızdaki tat alma duyumuzu kaybediyoruz.

Peki bunun nedeni ne?

Uçağın yükselişiyle hem hava basıncı hem de nem oranı düşer. Bu durum öncelikle koku alma duyumuzu etkiler ve etraftaki kokuları normal hayatımızdaki gibi alamayız. Uçağın daha da yükselmesi ve iyice düşen basınç, nem oranı ve uçağın gürültüsü tüm duyularımıza işler böylelikle de lezzetsiz yiyecekler yediğimizi düşünürüz.

Hava yolu şirketleri bunun için ne yapıyor?

Normalde seyahat eden yolcuların yiyeceklerin lezzetsiz olduğunu düşünmemesi için hava yolu şirketleri, uçakta dağıttıkları yiyeceklere normalden daha fazla baharat katıyor böylelikle de yiyeceğin tadını arttırıyor ancak bu yiyecekleri normal hayatımızda yediğimizde muhtemelen aşırı baharatlı olduğundan şikayet eder ve yemeyi reddederiz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0