Yarışları Bir Üst Seviyeye Çıkaran Oyun: Need For Speed Heat

55
6
4
2
0
Sokak yarışı deyince akla ilk gelen oyunlardan biri olan Need For Speed, geçtiğimiz ay yayınladığı yeni oyununun fragmanı ile hız tutkunlarının dikkatini çekmeyi başardı. Araba yarışlarına bu oyun ile yeni bir soluk katacağını iddia ederken oyunun yayınlanan güncel demosu bir hayli beğeni topladı.

Need for Speed Heat, geçtiğimiz ay çıkan yeni fragmanı ve oynanabilir demosu ile Gamescom fuarına damgasını vurdu. Oyun, gösterilen fragman ile adeta “arcade” yarış tipine yeni bir soluk kattı. Oyun içinde gece ve gündüz döngüsünün bulunması, diğer oyunlarla arasında bulunan en büyük farklardan biri olarak gözüküyor. Kapalı pist yarışları gibi kanuna uygun işler, gündüz saatlerinde yapılırken şehir içi, illegal yarışlar ise gecenin karanlığına bırakılıyor.

EA, daha şimdiden oyunun hikâyesinden ve kişiselleştirme ayarlarından bahsetmiş durumda. Ayrıca Need for Speed Heat, geçeceği şehir olan Palm City, Georgia Dağları ve Miami’nin güneşle bezenmiş sokakları gibi Amerika’nın doğu kıyısının bütün ikonik bölgelerini açık dünya tarzı ile oyunculara sunacak.

Gece ve gündüz döngüsü:

need for speed

Palm City sokaklarında başarılı bir sokak yarışçısı olmanın sırrı, gece gündüz döngüsünü verimli kullanabilmekten geçiyor. Bu döngüde başarı; polis, para akışı ve sokak itibarı arasındaki dengeyi sağlamak ile geliyor. Sokaklarda itibarınız ne kadar yükselirse para akışınız hızlansa da polislerin dikkatini o kadar çekmiş oluyorsunuz.

Gece gündüz geçişini istediğiniz herhangi bir zamanda yapabiliyor olmanıza rağmen geçişi yaptıktan sonra haritadaki güvenli noktalardan birine gitmeden çıkış yapamıyorsunuz. Sistemin gece gündüz arasında kurduğu bağlantı göz önüne alındığında, oyun içinde zamanın bölünmesi ve iyi değerlendirilmesi gerektiğini görüyoruz.

Polisler, her zaman dikkat etmeniz gereken bir tehdit:

sokak yarışı

Polisler, serbest dolaşımdayken bile bazı etkinlikler sırasında yolunuza taş koymaya çalışacak şekilde programlanıyor. Saatlerce bıkmaksızın devriye gezerken gece karanlığı çöktüğünde çok daha agrasif tavırlar izliyorlar. Tehditlerden kurtulmak için üst düzey sürüş yeteneklerinizi kullanmanız gerekecek. Daha önce de söylediğimiz gibi sokak itibarınız ne kadar artarsa polisler o kadar agrasif olacaktır.

Özellikle gece rekabetlerinde, yarışı kazansanız bile yarıştan sonra peşinizden gelecek ve kazancınızı engellemeye çalışacak bir polis ekibi olacak. Onlardan kurtulmanın tek yolu ise size en yakın güvenli eve ulaşmaktan geçiyor.

Arabanızı özelleştirmenin teknik faydaları:

Zaman döngüsünü doğru kullanmanın yanında bir diğer önemli strateji de arabayı doğru modifiye etmek olacak. Nitro için bir adet büyük tankın mı, yoksa iki adet küçük tankın mı arabanıza daha uyumlu olacağını belirlemek gibi daha verimli performans elde etme opsiyonları oyuncunun inisiyatifine bırakılıyor.

Multiplayer seçeneği oyunu canlı tutacak:

Özel bir sürüş hayatına sahip olmak isteyenler için hikâye modunu başarılı bir şekilde tasarlayan Need for Speed yapımcıları, çok oyuncu dünyasında da etkileyici bir dünya oluşturuyor. Sunucularının 16 oyuncuyu destekleyeceğini belirttikten sonra hikâyeden bağımsız ve farklı içeriklerin de olacağını söylediler.

Kaynak : https://blog.us.playstation.com/2019/09/05/4-ways-need-for-speed-heat-evolves-the-street-racing-genre/
55
6
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
55
6
4
2
0