Neredeyse Tüm Üst Düzey Akıllı Telefonları Tehdit Eden Bir Açık Bulundu

23
10
4
0
0
Cambridge Üniversitesi’nden araştırmacılar, kişilerin internetteki tüm hareketlerinin takip edilmesine neden olan yeni bir parmak izi saldırısı ortaya çıkardı.

Akıllı telefonlar zaman içerisinde oldukça ilerledi ve yepyeni teknolojiler ile donatıldı. Bu teknolojilerin pek çok faydasını görsek de zaman zaman telefonları tehlikeye atabiliyorlar.

Telefonların parmak izini çıkaran yeni bir saldırı keşfedildi. Saldırıyı gerçekleştirmek oldukça kolay ve teorik olarak Apple ya da Google doğrudan müdahale etmedikçe durdurması mümkün değil. iPhone cihazlar ve Google’ın Pixel 2 ve Pixel 3 telefonları bu saldırıdan etkilendiği bilinen cihazlar olsa da diğer üst seviye Android cihazlar da bu saldırılara maruz kalabilir.

İnternet siteleri, siz gezinirken bilgi toplar. Tarayıcıdan aldıkları veriler, cihazınıza özel bir parmak izi oluşturmak için kullanılabilir. Aynı cihazdan aynı tarayıcıyı kullanarak ziyaret ettiğiniz bütün siteleri takip edebilecek bir sistem kurmak mümkün. Araştırmacıların geliştirdiği SensorID adlı sistem, akıllı cihazların parmak izlerini kullanarak, gönderdiği bilgileri kaydedebiliyor. Araştırma, 21 Mayıs’ta yapılan IEEE Güvenlik ve Gizlilik Sempozyumu’nda tanıtıldı.

SensorID, akıllı telefonlardaki mekanizmaları kullanıyor. Bu cihazlarda jiroskoplar, hız ölçerler, manyetizma ölçerler var. Bu sensörler genelde çok da olması gerektiği kadar iyi çalışan sensörler değiller. Üreticiler, her cihaz için kalibrasyon yapar ve ürünleri öyle piyasaya sürerler. Bu kalibrasyon da cihazın yazılımına işlenir. Çoğu durumda, kalibrasyon verileri akıllı telefona özel olarak oluşur. Araştırmacıların saldırısı bu kalibrasyon üzerinden telefonun parmak izini çıkarıyor.

Bu saldırıyı durdurmak neredeyse imkansız. Bu parmak izini oluşturmak için gereken veriler ziyaret edilen her siteye gidiyor, kullanılan her uygulamada yer alıyor. Bu veriler korunmuyor. Çoğu durumda, bir parmak izinin oluşturulması için bir siteyi bir saniyeliğine ziyaret etmek yetiyor.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/kevinmurnane/2019/05/23/all-iphones-and-some-android-phones-are-vulnerable-to-a-new-device-fingerprinting-attack/#4ae4a9ab31a9
23
10
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
10
4
0
0