Nesli Tehlike Altında Olan 8 Siyah Gergedan Hayatını Kaybetti

86
13
3
1
0
Nesli tehlikede olduğu için Afrika'da koruma altına alınan 8 siyah gergedan maalesef hayatını kaybetti.

Hükümetin Cuma günü yaptığı açıklamaya göre gergedanlar, Kenya'nın başkentindeki parklardan ülkenin güneydoğusundaki milli parkta bir sığınağa taşındıktan sonra hayatını kaybetti. Turizm ve yaban hayatı bakanı Najib Balala'nın açıkladığı ön araştırma verilerine göre gergedanlar, alışkın olduklarından daha yüksek salin seviyeleriyle suya uyum sağladıkları için tuz zehirlenmesi nedeniyle hayatlarını kaybettiler.

Bir habere göre bu tür bir vaka, Kenya üzerinde en son 12 yıl önce görülmüştü. Ölen sekiz gergedan, geçtiğimiz ay vahşi hayvan memurları tarafından yeni bir nüfus başlatacakları umuduyla Tsavo Doğu Ulusal Parkı'na taşındılar. Yakın bir zamanda üç hayvan daha taşındı ancak Balala, transfer operasyonlarının derhal askıya alındığını belirtti.

Afrika yaban hayvanlarının sayıları, kaçak avlanma ve habitat kaybı yüzünden düştüğü için korumacılar ve hükümetler, uzak noktalardaki popülasyonları kurtarma umuduyla tehlikede bulunan türleri daha iyi korunabilecekleri yerlere taşımaktadırlar. Bir sivil toplum kuruluşu olan Afrika Parkları, siyah gergedanlar da dahil olmak üzere birçok nesli tükenmekte olan türleri koruma altına aldı.

Translokasyon yaban hayatı kurtarmak için cesur, pahalı ve lojistik açıdan karmaşık bir yaklaşımdır. Kenya'daki durumun gösterdiği gibi aynı zamanda tehlikeli de bir yöntemdir. Uzmanlara göre hareketli gergedanların taşınması karmaşık ve riskli bir işlemdir. Bu türün tehlike altında olması nedeniyle de son derece dikkatli bir planlama ve güvenlik gerektirmekte.

Kaynak : https://www.sciencealert.com/eight-rare-rhinos-have-died-in-an-attempt-to-save-the-species
86
13
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
86
13
3
1
0