Netflix, 1,6 Milyar Dolarlık Borcun İçinde Yüzüyor

7
6
4
2
1
Çevrimiçi içerik tüketiminde yeni bir çağ başlatan Netflix, şu aralar borçlarını iyice arttırarak devam ediyor. Bunun sebebi ise yükselen içerik üretim maliyetleri.

Bugün bir açıklama yaparak borç beklentisini arttıran Netflix, maliyetlerinin daha da yükseldiğini ifade ederek 1,6 milyar dolarlık bir borç beklentisinde olduklarını belirtti. Açıklamada ayrıca, firmanın gelecek yıl yapımlarının maliyetlerinin 8 milyar dolara kadar çıkabileceğine de vurgu yapıldı.

Açıklama, Netflix'in geçen hafta gelen yüksek gelir tablosuyla ilişkilendiriliyor. Ayrıca, firma yine beklentileri aşarak çok daha fazla takipçiye sahip olarak gelirini arttırdı. Firma, gelecek yıl 7 ile 8 milyar dolar arasındaki bir miktarı içerik üretimine harcamayı planlıyor. Bu miktar, geçen yılın 6 milyar dolarına göre 1 milyar daha yükselmiş durumda. Firma orjinal yapımlarıyla birlikte Emmy ödüllerini toplamak, Metacritic'ten yüksek puanlar almak ve yeni kullanıcıların paralarını gopçiklemek istiyor. 

Orjinal içerik üretimine ciddi anlamda odaklanmaya devam edecek olan Netflix, ne kadar borcu olursa olsun bu içerikler ile yeni aboneler kazanacak. Fiyat arttırmayı tekrar düşünen Netflix; yeni abonelerin çoğunlukla kazanıldığı uluslararası pazarda bu karar çok büyük etki yapmayacak olsa da, ABD içinde firmanın takipçi artış sayısı bu karardan bir darbe yiyebilir. 

Geçen yıldan bu yana inanılmaz bir trend takip eden Netflix hisseleri, %56'lık bir sıçrama yapmış durumda. Netflix sizce ne kadar vazgeçilmez? Kullanıyor musunuz? Yorumları bekliyoruz.

Kaynak : https://techcrunch.com/2017/10/23/netflix-is-raising-1-6b-in-debt-as-its-content-costs-balloon/?ncid=rss
7
6
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
7
6
4
2
1