Netflix, Android İçin Takip Edilen İçerikleri Otomatik İndirme Özelliği Getirdi

7
3
1
0
0
Yayınladığı içerikler ile milyonların gönlüne taht kuran Netflix, "Çevimdışı İzleme" özelliğini daha da akıllı hale getirecek yeni bir yenilik gerçekleştirdi.

Dünyanın en büyük çevrim içi özgün video akış platformlarından birisi olan Netflix, yeni gelen “Çevrimdışı izleme” özelliği sayesinde kullanıcılarına büyük bir jest yapmıştı. Android ve iOS’un ardından bilgisayar platformlarına da getirilen bu özellik sayesinde internetiniz yokken de çeşitli içeriklere ulaşabiliyorsunuz.

Çevrimdışı izleme özelliği her ne kadar yeni sayılan bir özellik olsa da temeli aslında biraz daha önceki yıllara dayanıyor. İlk olarak 2016 yılında Android ve iOS cihazlarına geliştiriciler tarafından eklenen özellik ile mümkün olan bu fonksiyon, Netflix tarafından mecburi bir şekilde kabul gördü ve kaçınılmaz hale geldi. Daha sonra çok geçmeden hizmet Netflix tarafından onaylandı ve platforma tamamıyla dahil edildi.

Netflix, bu fonksiyonun daha kullanışlı olması açısından bir takım yeniliklerden bahsediyor. Daha da gelişmiş bir hale gelen çevrimdışı modu sayesinde uygulama takip ettiğiniz içerikleri otomatik olarak algılayıp sizler için internetin olmadığı durumlara karşı hazır hale getirmeye başladı. Söz konusu bu indirme işlemi, izlediğiniz bir TV şovunun iki bölümünü indirdiğiniz zaman kendiliğinden tetiklenerek sunucuya bilgi veriyor ve sonraki bölümler için hazırlık yapıyor. İzlenilen bölümleri kaydeden ve WiFi ağına bağlanınca otomatik olarak silen Netflix, sonraki bölümleri size sormadan arka planda hafızasına almaya başlıyor.

Akıllı İndirmeler özelliğinin bu geliştirmeye kavuşmasının asıl nedeni, işe giderken veya işten çıkarken takip ettiği TV şovunu yolculuk esnasında izlemeyi sevenler için aslında. Çünkü evden çıkarken veya eve gelirken sonraki bölümleri indirmeyi unutmak ya da yeteri kadar vakit bulamamak, internet bağlantısı için beklemeniz anlamına geliyor. Ancak Netflix, siz unutsanız bile sonraki bölümleri indirerek sizi bu yükten kurtarıyor. İlk olarak Android'e verilen bu yeniliğin ilerleyen zamanlarda diğer platformlardaki yerini alması kuvvetle muhtemel.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/netflix-android-auto-download-episodes-offline/
7
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
1
0
0