Netflix’in İleride Tahtından Olabileceğini Gösteren Araştırma

22
8
6
4
4
Disney+’ın da yayın hayatına başlamasıyla birlikte yayın sektöründeki liderliğini koruyup koruyamayacağı tartışma konusu olan Netflix için henüz tehlike çanları çalmıyor. Yine de firmanın ileride sorun yaşaması muhtemel bazı noktalar var.

Disney’in uzun zamandır beklenen yayın servisi Disney+ sonunda belli ülkelerde hizmet vermeye başladı. Bu durum, yayın sektöründe dengelerin değişeceğine yorumlansa da genel olarak uzmanların konuya yaklaşımları iki farklı doğrultuda ilerliyor.

Bazı kişilere göre Disney+’ın da  yayın hayatına başlaması, bu kadar büyük bir pazarda Netflix için çok da ciddi bir soruna neden olmayacak. Bir gruba göre ise firma için sonun başlangıcı.

Netflix’ten 'politik' açıklama:

netflix

Netflix, bu konudaki tartışmalara oldukça politik bir şekilde yaklaşıyor. Firmanın CEO’su Reed Hastings, daha önce yaptığı konuşmalarda Disney+’ı 'en fazla şey öğrenecekleri' rakibi olarak adlandırmıştı. Yine de Netflix’in sorunlarla karşılaşacağını düşünenlere göre bu, sıkıntı yaşayabileceklerini bildiklerinin göstergesi. 

Yeni bir araştırma da Netflix açısından olası sorunları göz önüne seriyor. Kill the Cable Bill tarafından yapılan bir araştırmada, yakın zamanda Netflix üyeliklerini sonlandıran 1.000 katılımcıya bazı sorular soruldu.

İnsanlar, Netflix’in fiyatı artarken içeriğin azalmasından mutsuz:

netflix

Yapılan araştırmanın sonuçlarına göre insanların Netflix kullanımını sona erdirmesinin iki temel nedeni var ve bunlar; fiyatların artışı ve içeriklerin azalması. Araştırma ilgi çekici sonuçlar da içeriyor. Bu sonuçların özeti şöyle:

  • Netflix hesabını iptal edenlerin büyük kısmı, 1 yıldan uzun süre hizmeti kullandığını belirtirken onları 7 ile 12 ay arası kadar Netflix kullanan kişiler takip ediyor. 
  • Hesabını kapatanların %25’i, yakın zamanda yeniden Netflix kullanmayı düşünmüyor. %17’lik kısım kesinlikle döneceklerini belirtirken %60’lık bir kesim ise bu konuda kararsız durumda. 
  • Netflix’in Friends, The Office gibi içerikleri kaybetmesi insanlar tarafından büyük bir eksi olarak görülüyor. 
  • Bir başka dikkat çekici nokta da Netflix’in insanlar tarafından fazla pahalı olarak nitelendirilmesi. Daha önce firmanın en çok talep gören paketinin fiyatı yurt dışında 10,99 dolardan 12,99 dolara çıkarılmıştı.

Netflix, zorlu rekabete dayanabileceğini daha önce de göstermişti. Firma, bu dönemde de popüler yapımlarını ya da büyük beklentiye sahip eserlerini yayına hazırlıyor. The Crown 3. sezon, The Witcher gibi içerikler yakın zamanda Netflix’te yerini alacak. 

Kaynak : https://bgr.com/2019/11/24/netflix-vs-disney-plus-cancellations-over-netflix-price-hikes-content-losses/
22
8
6
4
4
Emoji İle Tepki Ver
22
8
6
4
4