Netflix, Başını Ağır Belaya Sokacak Çocuk İstismarı Görüntülerine Yer Verdi

219
23
11
7
7
Netflix üzerinde yayınlanan Desire (Arzu) adı verilen bir film, yasadışı içerik barındırması nedeniyle kullanıcılara rahatsızlık veriyor. Filmden alınan bir klip sosyal medyada kullanıcıların yoğun tepkisiyle paylaşılıyor. Maalesef klipte açık şekilde çocuk istismarı yapıldığı görülüyor.

Popüler dijital içerik yayıncısı Netflix, Arjantin sinemasının ürünlerinden birisi olan Desire (Arzu) adında bir filmi listeledi. Film, bir süre boyunca hiç tepki toplamadı, ancak izlenmeye devam ettikçe bazı kullanıcılar filmde yolunda gitmeyen şeyler fark ettiler. Üstelik söz konusu sahneler, filmin açılışında bulunuyorlardı. Alınan kesitler sosyal medyaya taşındı. 

Olay yaratan açıklamalara göre bu sahnelerde açık bir şekilde çocuk istismarı yapılıyor, çocukların cinsel olarak arzulanması doğal olarak gösteriliyordu. Söz konusu sahnelerde yedi ve dokuz yaşındaki iki kız çocuğu odalarında oyun oynuyorlar. Büyük olan çocuk açık bir şekilde mastürbasyon yapmaya başlıyor, çekimler de bu sahnede yavaş olarak ilerliyor. Ayrıca bu yavaş çekimli sahnede söz konusu çocuk, yetişkin içerikli filmlerdeki gibi nefes alıp veriyor. Kamera ise yukarı ve aşağıya hareket ediyor. Açık bir şekilde 9 yaşındaki bir çocuğun orgazm olduğu görülüyor.

Diego Kaplan tarafından yönetilen bu uygunsuz film, bir şekilde Netflix editörlerinin gözlerinden kaçmış durumda. Firmanın hizmetlerinde yetişkin içerikli filmlere yaş engeli koyulsa da açık bir şekilde çocuk istismarının tetikleyicisi olarak nitelendirebileceğimiz bu görüntüler, pek çok sapkının harekete geçmesine ve bu durumun normal olarak algılanmasına yol açabilir. Açıkçası Netflix gibi küresel bir firmanın yeteri kadar hassas davranmadığı ortada. 

ABD’deki Kayıp ve İstismara Uğrayan Çocuklar Ulusal Merkezi, film hakkındaki soruşturma sürecini başlattı. Filmin IMDb’de bile listelenmesi büyük sükse yaratacakken, açık şekilde 
Netflix üzerinden yayınlanması konusu gerçekten de endişe verici. 

İlgili klip Facebook ve Twitter’da binlerce insanın tepki dolu paylaşımıyla yayılıyor. Bu noktada üzerimize düşeni yapıp, çocuk istismarına ilişkin görüntüleri paylaşmanın ve dağıtımını yapmanın bir suç olduğunu belirtelim. 

Lütfen istismara uğrayan bir çocuk görürseniz 155 Alo Polis hattı, 156 Alo Jandarma hattı, en yakın Polis Merkezi veya Cumhuriyet Savcılığına bildirimde bulunun. Ayrıca Alo 183, aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ve gazilere yönelik hizmetler hakkında bilgilendirme ve yönlendirme sağlayan bir hat olarak bir telefon uzağınızda bulunuyor.

Kaynak : https://pjmedia.com/trending/netflixs-desire-streams-disturbing-scenes-of-child-pornography/
219
23
11
7
7
Emoji İle Tepki Ver
219
23
11
7
7