Netflix, Dark Crystal Dizisi İçin Marvel Yapımlarını Aratmayacak Genişlikte Bir Ekip Kurmuş

12
5
0
0
0
Netflix, Dark Crystal Dizisi İçin Marvel Yapımlarını Aratmayacak Genişlikte Bir Ekip Kurmuş
Netflix, The Dark Crystal filminin öncesinde olanları anlattığı The Dark Crystal: Age of Resistance adlı yapımı geçtiğimiz günlerde yayınladı. 10 bölümlük dizinin yapımında oldukça kalabalık bir ekip görev aldı.

Jim Henson’ın 1983 yapımı kukla filmi The Dark Crystal, genel olarak oldukça iyi bir film olmasına rağmen bir önceki yılın sonunda çıkan Steven Spielberg yapımı E.T.’nin gölgesinde kalmıştı. Zira o yapımda da oldukça hoş ve büyülü bir dünya karşımıza çıkıyordu.

Yeni Netflix serisi ise Thra adlı büyülü dünyanın derinlerine inmeyi sağlıyor. Gelflinglerin, rakipleri olan başka bir ırkla mücadelelerini ve Skeksis’in kökeninin hikayesini bu yapımda öğreniyoruz. Bu açıdan bakınca dizi, seriye yeni dahil olacak birisi için biraz kafa karıştırıcı olabiliyor.

Rotten Tomatoes’da %100 seyirci puanına ve genel olarak %89 Tomatometer puanına sahip olan yapımda Netflix, kukla sanatının mümkün olan en iyi şekilde kullanılması ve sahnelerin göz alıcı görünmesi için elinden gelen çabayı göstermiş durumda. Seride çalışan 83 kuklacı ve onlara ek olarak da düzinelerce ses sanatçısıyla birlikte, yapım için çalışan kişilerin sayısı 2,500’ü aşıyor. 

Netflix,The Dark Crystal’in neden büyüleyici bir yapım olduğunu açıkladı

Netflix US, attığı tweet ile yapımın kadrosunu duyurmuş oldu. Buna göre The Dark Crystal: Age of Resistance yapımında 170’den fazla kukla kullanılırken, 83 kuklacı ve 59 seslendirme sanatçısı görev yaptı. Seri boyunca toplam 2500’den fazla kişi çalışmış oldu. 

Serinin tasarımlarından sorumlu olan Toby Froud, yaptıkları şeyin doğru görünmesini istediklerini söyledi. Froud, “Sete çıkmadan önce bütün kuklalara baktık, üstlerinden geçip bir şeyler ekledik, orasına burasına biraz daha boya sürdük -gerçekten hayattaymış ve uzun süredir o dünyada yaşıyormuş gibi göründüklerinden emin olmak için çalıştık.” diyor.

Seride yer alan kukla sanatçışı Louise Gold ise kuklacılığın görünenden daha sofistike bir iş olduğunu söylerken, yapılan işle duygusal bağ kurmanın yanında bir de fiziksel olarak çalışma gerektiğini söylüyor.

Kaynak : https://bgr.com/2019/09/01/dark-crystal-netflix-series-release-date/
12
5
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
5
0
0
0