Netflix İçerik Direktörü: Neden Türkiye’den de Bir La Casa De Papel Çıkmasın?

53
16
3
1
0
4 Kasım tarihinde başlayan Brand Week Istanbul 2019 etkinliğinin son oturumunda Netflix'in arka planı ve dijital yayın servislerinin geleceği konuşuldu. Netflix İçerik Direktörü Pelin Diştaş, ülkemizden Netflix için daha fazla içerik çıkabileceği ile ilgili birtakım açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin ve dünyanın en yaratıcı isimlerini bir araya getiren Brand Week Istanbul'un bu yılki etkinliği, bugün itibarıyla son buluyor. Etkinliğin son gününde gerçekleştirilen oturumunda ise ağırlıklı olarak Netflix'in arka planı, bu alandaki dijital yayın servislerinin gelecekte nasıl bir hâl alabileceği ve ne şekilde gelişebileceği konuşuldu.

Netflix: Türkiye'den Dünyaya başlıklı panelin konukları; Netflix İçerik Direktörü Pelin Diştaş, OGM Pictures Kurucusu ve Yürütücü Yapımcısı Onur Güvenatam, yönetmen Ozan Açıktan, görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki ve oyuncu Kaan Urgancıoğlu oldu. Yekta Kopan moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde öncelikli olarak Netflix İçerik Direktörü Pelin Diştaş, ülkemizin Netflix platformuna daha çok içerik çıkarabileceğini söyledi.

Neden Türkiye'den de bir La Casa De Papel çıkmasın?

Netflix

Pelin Diştaş, "Mucizelerin yaratıldığı bir sektör ve bir rekabet ortamı var. 8-10 yıl önce dizilerin yurtdışına satmaya başladık ve bunun ekonomik getirileri oldu. Türkiye dramada verimli bir ülke. Hikâyeleri dünyada ve uluslararası platformda çağdaş bir biçimde nasıl yaratacağımızı düşünmemiz lazım" açıklamalarını yaptı.

Netflix'in Türkiye'de büyük bir potansiyel gördüğünü belirten Diştaş, ülkemizin bu platform için birçok yapım çıkarabileceğini açıkladı. Sözlerine "Türkiye’ye has olan hikâyeleri güncel metodlarla nasıl dünyaya taşıyabiliriz, bunları araştırmamız lazım. Neden Türkiye’den bir La Casa De Papel çıkmasın?” şeklinde devam eden Pelin Diştaş, ileride Netflix üzerinde daha fazla Türk dizisi görebileceğimizin sinyallerini verdi.

Yönetmen Ozan Açıktan, konu ile alakalı olarak; "Netflix, bir platform olarak başarının tanımını değiştirdi. Bu gibi platformlarda zaman birimi serbest olduğundan ötürü ekranda kalma süresinin uzaması bir avantaj sağlıyor. Bu da çeşitlilik sağlayabileceğimiz projelere yönelmemize yardımcı oluyor. İkinci avantajımız ise dil bariyeri. Netflix içeriklerini 39 dile çevirerek dünyaya açılabiliyoruz" açıklamalarında bulundu.

Kaynak : https://digitalage.com.tr/netflix-turkiyeden-neden-bir-la-casa-de-papel-cikmasin/
53
16
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
53
16
3
1
0