Netflix, Dizi ve Filmlerin Performansını Neye Göre Değerlendirdiğini Açıkladı

19
4
1
1
1
Netflixü dizi ve filmlerini hangi kriterlerde değerlendirdiğini açıkladı. Yayın devi artık yazarlara ve yapımcılara karşı daha şeffaf bir politika izleyeceğini vurguluyor.

Netflix, dizi veya filmlerini nasıl değerlendirdiği noktasında daha şeffaf olmaya çalışıyor ve İngiliz hükümetine gönderilen bir mektup, 3 yeni tanımlayıcı içeriyor. Şirket içeriklerini Yeni Başlayanlar, İzleyiciler ve Tamamlayıcılar olmak üzere üç kategoriye ayırıyor.

Aslında bu üç yeni kategori, Netflix'in dizi ya da filmin iptal edilip edilmemesi noktasında karar vermesine yardımcı olan sistemin bir parçası. İngiltere Parlamentosuna gönderilen bir mektuba göre; Netflix, yönetmenler ve yapımcılarla birlikte bu üç ölçütle ilgili değerlendirmeleri izliyor ve önceki raporlara dayanarak gösterimdeki içeriğin devam etmeye değer olup olmadığını belirlemek için kullanıyor. Şirket, yapılan iki ölçümün abonelerin gösterdiği ilgiye dayalı olan daha geniş bir değerlendirme sağlayacağına inanıyor.

netflix izleyici

Yeni Başlayanlar, bir dizinin veya filmin 2 dakikasını veya bir bölümünü izleyen haneler olarak tanımlanıyor. Tamamlayıcılar ise bir filmin veya dizi sezonunun yüzde 90'ını izleyenlerin oluşturduğu bir grup. Bu veriler içeriğin ilk yedi gününü ve ardından gelen ilk 28 günü kapsıyor. 

Üçüncü veri grubu, Netflix'in hissedarlarıyla ve kamuoyuyla paylaştığı 3 aylık gelir mektubunda sıklıkla yer alan daha genel bir ölçüm. Bir filmin yüzde 70'ini veya bir dizinin bir bölümünü izleyen haneler "izleyici" olarak kabul ediliyor. Yayın devi, ortaklarının taleplerine bağlı olarak verilerin tüm bölgelerde paylaşılacağını açıkladı.

netflix

Üçüncü veri grubu aslında çoğu insanın aşina olduğu bir istatistik ve sık sık rekor kıran dizilerde kullanılıyor. Netflix en son Stranger Things'in üçüncü sezonunun 64 milyon abone tarafından ilk ayında izlediğini ve "bugüne kadarki en çok izlenen sezon" olduğunu açıklamıştı.

Geçtiğimiz aylarda bazı yazarlar ve üreticiler Netflix'in yeterince şeffaf olmadığı yönünde hayal kırıklıklarını dile getirmişlerdi. Ardından şirketin CEO'su Reed Hastings ve içerik sorumlusu Ted Sarandos gibi Netflix yöneticileri, yeterince şeffaf olmadıklarını doğrulayarak daha iyisini yapacaklarına dair söz verdiler.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/10/21/20924954/netflix-viewers-numbers-metrics-data-stranger-things-tuca-bertie-oa-renew-cancel
19
4
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
19
4
1
1
1