İşler Kızışıyor: Netflix’in Gelecek Dönem Gelirleri Nasıl Olacak?

25
5
3
3
1
2019'un sonlarında dijital yayıncılık platformuna Apple ve Disney gibi iki devasa şirket katılacak. Netflix'in, pastasını bölmeye gelen bu rakipler karşısında gelecek dönem gelirlerinin nasıl olacağıysa merak konusu. Bu noktada analistler, Netflix'in büyümesinin devam edeceğini düşünüyor.

Macerasına postayla DVD servisi olarak başlayan Netflix, zaman içerisinde hızla büyüyerek yayıncılık sektörünün devi haline geldi. Netflix’in bu inanılmaz büyümesi, televizyonculuk sektörünü dahi yeniden şekillendirdi. Bu noktada Netflix, endüstrinin en büyük oyuncularını televizyon ekranlarından alıp kendi bünyesine dahil ederek gücüne güç kattı.

İçinde bulunduğumuz dönemin en büyük dijital televizyon ağı olan Netflix’in, güncel olarak ABD'de 60 milyon ve dünya çapında 151 milyondan fazla müşterisi bulunuyor. Ancak dev platform, ilk kez geçtiğimiz dönem bir engele takılmış ve 12 yıllık macerasında ilk kez ABD’de abone kaybettiğini bildirmişti.

Netflix değer kaybı

Netflix’in bu kaybı, yavaş yavaş baş gösteren rakiplerinin karşısında sağlıksız bir işaret olarak kabul edilmişti. Bu çeyrekteyse internet devinin, piyasalar kapandıktan sonra üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladığında güven vermesi bekleniyor. The Wall Street yatırımcıları tarafından %20 hisseleri satın alınan Netflix’in bu verileri merakla bekleniyor.

Analistler, Netflix'in 800.000’i ABD’den olmak üzere üçüncü çeyrek için yaklaşık 7 milyon yeni müşteri elde edeceğini söylüyorlar. Bu doğruysa, şirketin geçtiğimiz dönem ABD’de kaybettiği 126.000 ücretli kullanıcısını fazlasıyla geri kazanacağı anlamına geliyor. Ayrıca yatırımcılar, Netflix’in kabaca 5,2 milyar dolar olduğu tahmin edilen satışlarından yaklaşık 470 milyon dolarlık gelir elde etmeyi bekliyorlar.

Dijital yayıncılık sektöründe işler gittikçe kızışıyor:

Netflix vs Apple TV+ vs Disney+

Netflix’in bu çeyreği iyi bir sonuçla kapatması bekleniyor ancak ufukta bekleyen yeni sorunlar var. 1 Kasım’da teknoloji devi Apple, akış hizmeti olan Apple TV+’ı; The Walt Disney Company ise Marvel’ın en büyük yapımlarını, eksiksiz 'Star Wars' kütüphanesini ve bolca Disney içeriğini kapsayan Disney+’ı ilerleyen günlerde piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Bu noktada yeni çıkacak olan her iki platformun da orijinal filmleri ve dizileri olacak ve her ikisi de fiyat konusunda Netflix'in fiyatının yaklaşık yarısı kadar olacak. Bu da Netflix’in tarihinde ilk defa bu kadar ciddi ve büyük rakipleri olacak anlamına geliyor.

Netflix’in normal şartlarda en çok abone kazandığı ve en kazançlı geçirdiği periyot ise 4. çeyrek. Wall Street analistleri, şirketin 4. çeyrekte 1,4 milyonu ABD’den olmak üzere 9,4 milyon yeni müşteri kazanacağını tahmin ediyor. Tabii ki bu rakiplerin karşısında Netflix’in daha yavaş bir büyüme elde etmesi de oldukça makul gözüküyor.

Kaynak : https://www.nytimes.com/2019/10/16/business/media/netflix-q3-earnings.html
25
5
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
25
5
3
3
1