Netflix'in Disney+'a Karşı Gizli Silahı: Anime Diziler

26
14
3
2
1
Disney+ platformu bu yıl içerisinde kullanılmaya başlanacak. Netflix ve Disney+'ın bu sektörde iki ana rakip olması kaçınılmaz gibi duruyor. Disney'in yayın platformu girişimine karşı Netflix, anime diziler ile farklı bir yaklaşım deneyecek gibi görünüyor.

Netflix gibi internet üzerinden yayın yapan platformlar iyice arttı. Platformlar kendi orijinal içeriklerini çıkarmaya çalışıyorlar ve bu yarışta neredeyse aynı koşullara sahipler. Netflix ise biraz daha farklı bir adım atarak aradan sıyrılmaya çalışıyor. Son zamanlarda Netflix’in ana sayfasına göz attığınızda birçok yeni içerik dikkatinizi çekmiştir, peki oradaki animeleri fark ettiniz mi?

Netflix en son ‘Aggretsuko’ isimli anime dizisini yayınladı. Netflix’in anime yöneticisi Taito Okiura, yıl içerisinde 30 farklı yeni anime serisinin platformda yer alacağını belirtti. Platform, 2019’a kadar onlarca anime diziyi yayınlamaya başlamıştı. Netflix’in bu hamlesi aslında Disney’e karşı güçlü bir koz olabilir.

Aslında Netflix ve Disney’in kapışması başlayalı epey oluyor. Disney'in kendi platformu Disney+, yılın ilerleyen zamanlarında kullanıma sunulacak. Daha önce bir Avangers filminin Netflix’te yayınlanacağı bile konuşulurken sonrasında Netflix tüm Marvel dizilerini iptal etmişti. Çünkü Disney, Marvel’ı satın almıştı ve muhtemelen Marvel içerikleri için kendince planları vardı. Disney; Marvel ile birlikte Pixar, Lucasfilm ve hatta 20th Century Fox gibi dev isimlere de sahip. Yani Disney’in yeni içerikler için Netflix’ten daha fazla imkânı olacak gibi duruyor.

Ayrıca The CW, HBO ve DC gibi şirketlerin sahibi WarnerMedia da kendi platformunu tanıtacak. Yani Netflix’teki ‘Riverdale’, ‘The Vampire Diaries’,  ‘Friends’ gibi WarnerMedia içeriklerine de veda etmek zorunda kalabiliriz. Bu sektördeki diğer şirketler de kendi platformlarını kuracak olurlarsa Netflix’in kendi içeriklerini üretmekten başka çaresi kalmayacak.

Disney’in orijinal içeriklerinde henüz bir anime yok. Netflix öne çıkmak istediği için farklı bir yaklaşım ile animelere yönelmek istiyor gibi görünüyor. Son birkaç yıldır animelere olan ilgi de arttığına göre Netflix’in bu kararı gayet yerinde bir hamle. Bakalım diğer platformlar bu yarışta öne çıkabilmek için nasıl yollar izleyecekler, bunu hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/netflix-disney-anime-shows-television-streaming-service-2019-4?utm_source=feedly&utm_medium=referral
26
14
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
26
14
3
2
1