Netflix'in The Witcher Dizisi Hakkında Şu Ana Kadar Bilinen Her Şey

19
8
1
1
0
Fantastik bilim kurgu kitabı "The Witcher" dan esinlenerek yapılmış ve kitap serisiyle aynı ismi taşıyan bir video oyunu serisi zaten bulunuyordu. 2019 sonlarına doğru da bir "Witcher" dizisi geleceği açıklanmıştı. Çıkması beklenen yapım, hem oyun hem de kitapseverlerin çok ilgisini çekmişti. Çıkmasına günler kala "The Witcher" hakkında bizlerle paylaşılanlara bir göz atalım.

Andrzej Sapkowski'nin romanlarına dayanan dizi "The Witcher", ilk olarak 2017'de duyurulmuştu. Dizinin başrolünde Superman rolü ile akıllara kazınan Henry Cavill bulunuyor. Henry Cavill, dizide iki güçlü ulus arasındaki ihtilafa karışan mutasyona uğramış, doğaüstü yetenekli bir canavar avcısı olan Geralt of Rivia'ya hayat verecek.

Witcher dizisinin fragmanı:

Netflix; diziyi bekleyenlere dizideki olaylardan kısa sahnelerin yer aldığı bir fragman sundu. The Witcher dizisinin fragmanını izleyerek dizi hakkında genel bir fikir edinebilirsiniz.

Witcher dizisinin oyuncu ve yönetmen kadrosu:

witcher dizisi oyuncusu

Anlaşılan daha önce Daredevil ve Deffenders dizilerini de yazan TV şovmeni Lauren Schmidt Hissrich, Henry Cavill'i bu maceraperest karakter için ikna etmiş. Dizi yazarı Andrzej Sapkowski'nin de yaratıcı danışman olarak video oyunu yapımcılarıyla doğrudan bağlantıları var. The Witcher oyununun yapımcısı olan şirket CD Projekt Red'den Tomas Baginski, en az bir bölüme doğrudan katkı sağlayacak.

Dizi oyuncularına gelecek olursak Anya Chalotra, bir büyücü ve uzun süredir Geralt'ın sevgilisi olan Vengerberg Yennefer'i oynuyor. Freya Allan ise Ciri'yi oynuyor. Ayrıca Geralt’ın sadık atı Roach da fragmanda gözüküyor. (Ya da en azından Roaches'lardan biri. Geralt, 100 yaşın üzerinde ve her ata aynı adı veriyor.)

Filmde hikâyenin olaylarını belgeleyen, Geralt'ın en yakın arkadaşı olan "Dandelion" da yer alacak ancak adını kitaplardaki şekilde kullanacak: Jaskier. Bu kelime, aslında karamsar hisseden prensesin düğün çiçeği anlamına geliyor.

Witcher dizisinin hikâyesi hakkındaki söylentiler:

witcher dizisi geralt

Kitaplara veya oyunlara aşina olan herkesin bildiği gibi The Witcher, tamamen ahlaki belirsizlikle ilgili. Göstericiler, ilk tanıştığımızda nefret edeceğimiz karakterleri daha sonra seveceğimize dair söz verdi. Zaten Geralt'ın kendisi bile klasik bir kahraman değil. Witcher, canavarları fedakarlık için değil para için öldürür. Henry Cavill, Geralt'ın bir kahraman olmasına rağmen “Herkese kusursuz davranmayacağını” söyledi. Ayrıca dizinin sloganı, "En kötü canavarlar, yarattığımız canavarlardır."

Yalnızca oyunları oynamış olsanız bile dizide tanıyacağınız çok şey var. Henüz tam olarak hangi hikâyelerin uyarlandığını bilmiyoruz ancak fragmanlara ve Hissrich'in The Witcher'in “ayrık ailesi” hakkında söylediklerine dayanarak Geralt, Ciri ve Yennefer arasında kafa karıştırıcı bir ilişki bulunacak gibi görünüyor.

witcher dizisi ciri

Sekiz Witcher romanı var (kısa hikâyeler hariç) ve dizide Geralt'ın Ciri ile olan ilişkisini ele alan beş kitaptan ilham alınacak gibi görünüyor. Bunun, oyunlara özel bir referans olmayacağı anlamına gelip gelmediği henüz belli değil. Hissrich, dizinin birden fazla sezon boyunca yayınlanması durumunda oyunlardan daha fazla alıntı olacağını belirtmişti.

Witcher dizisinin prodüksiyon tasarımı:

witcher dizisi geraltın atı

Tasarım açısından bazı farklılıklar olsa da oyunlardan alıntılar olmaması mümkün değil. Cavill’in Geralt’ın makyaj testine ilk tepkisi karışıktı. Özellikle sarışın peruk, onu CD Projekt Red serisinden tanıdığımız Geralt karakterinden çok Legolas gibi göstermişti ancak son çekimlerde onu hareket hâlindeyken görünce hiç de fena olmayan bir görünümü var.

Netflix versiyonunda, oyunda kullandığı iki kılıcın (insanlar için çelik, canavarlar için gümüş) yerine yalnızca bir kılıç taşıması çok eleştirilmişti ancak kitaba göre Geralt'ın iki kılıcı var ama gümüş kılıcını atının üzerinde tutuyor.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/the-witcher-tv-series-release-date-cast-netflix-trailer-story-rumors
19
8
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
8
1
1
0