Netflix'in Yeni Dizisi The Purge'ü İzlemeden Önce Mutlaka İzlemeniz Gereken Film: Battle Royale

13
5
2
1
1
The Purge serisi filmlerin ilk örneği olan Japon sinemasına ait 2000 yapımı Battle Royale, distopik bakış açısı ve bildiğimiz battle royale oyun tarzına benzeyen yapısı ile sinemaseverlerin mutlaka izlemesi gereken filmler arasında yer alıyor.

Beyaz perdenin en etkileyici filmlerinden The Purge’ün 10 bölümlük yeni bir dizi projesi ile Netflix ekranlarına geleceğinin müjdesini sizlere duyurmuştuk. Bugün ise özellikle ilk filmi ile oldukça başarılı bir iş çıkarmış The Purge filminin atası olan ve belki de günümüzde Battle Royale diye bir oyun tarzının var olmasını sağlayan bir filmden bahsedeceğiz: "Battle Royale."

İsmi de tıpkı günümüz popüler oyun tarzı gibi Battle Royale olan 2000 yapımı Japon menşeli filmde Japon hükümeti, günümüzden uzak bir gelecekte kontrolden çıkan Japon gençlerine gözdağı vermek için oldukça ilginç bir sistem belirler. Kontrolden çıkmış 42 öğrenciyi zorla bir adaya gönderen hükümet, ayakta kalan son kişinin özgürlüğüne kavuşacağını belirtir. Ardı arkası kesilmeyen şiddet sahnelerinde yönetmen Kinji Fukasaku’nun dehasını gösterdiği film, sosyolojik bakış açısıyla da oldukça etkileyici bir seyir zevkine sahip.

İnsan doğasına en karanlık yöntem ile bakan ve derinlerde dizginlenmesi gereken bir vahşiliğimizin bulunduğunu savunan Battle Royale, 1999 yılında gerçekleşen Columbine Lisesi katliamından bir yıl sonra vizyon girmesiyle yoğun eleştirilerin odağı olsa da sinema tarihinde distopik bakış açısı ile hatrı sayılır bir yere sahip.İlginç bir bilgi olarak 2003 yapımı Battle Royal 2 filminin de 1. filmin yönetmeninin oğlu tarafından çekildiğini belirtmek gerekiyor.

Eğer korku - gerilim içerikli, sosyolojik göndermeleri bulunan filmlerden hoşlanıyorsanız veya battle royale oyun konsepti sizin için etkileyici bir konseptse mutlaka izlemeniz gereken bir film sizleri bekliyor.

13
5
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
13
5
2
1
1