Netflix, Uygun Fiyatlı Bir Mobil Paket Test Ediyor

49
3
1
1
1
Netflix, servisi yalnızca mobil uygulamadan kullanmak isteyenler için uygun fiyatlı bir mobil paket test etmeye başladı.

Dünyanın en popüler çevrimiçi yayın platformu olan Netflix, bu ayın başlarında tarihinin en büyük zammını açıkladı ve fiyatlarını önemli derece artırdı. Bilmeyenler için Netflix’in standart paketi 27,99 TL TL’den 29,99 TL’ye, özel paket ise 39,99 TL’den 43,99 TL’ye çıktı. Türkiye'deki fiyat artışları düşük gibi görünse de global pazardaki fiyat artışı beklenmedik derecede fazla oldu.

Fiyat artışlarından neredeyse hiçbir kullanıcı memnun olmasa da Netflix’in orijinal yapımlara verdiği önemi artırması, fiyat artışının en önemli nedenlerinden biri. Zira Netflix’te sadece Nisan ayında 44 yeni orijinal içerik kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Netflix’in güzel yanı, neredeyse ekranı olan her cihazdan erişime açık olması. Bir akıllı telefonunuz, tabletiniz, bilgisayarınız ya da TV’niz varsa, Netflix’e kolaylıkla erişebilirsiniz. Sorun şu ki, pek çok kullanıcı Netflix’i sadece tablet ve akıllı telefonu üzerinden kullanıyor. Ancak mevcut paketler gereği TV ve bilgisayar sürümlerinin de ücretini ödemiş oluyor.

Netflix, kullanıcılara daha uygun fiyatlı bir paketi test etmeye başladı. Şu an için Hindistan’da test edilen paket, Netflix’in yalnızca mobil uygulamadan izlenmesine olanak sağlıyor. Netflix’in mobil paketinin fiyatı Hindistan’da 250 Rupi. Bu fiyatın Türk Lirası karşılığı 20 TL oluyor ancak Netflix’in Türkiye’de oldukça uygun bir fiyat politikası izlediğini düşünürsek bu paket global olarak yayınlandığında Türkiye’de daha uygun fiyatlı olacağını tahmin edebiliriz.

Mobil paket, adından da anlaşılabileceği gibi yalnızca mobil uygulamada izlemenize olanak sağlıyor. Ayrıca mobil pakette görüntü kalitesi standart oluyor ve aynı anda yalnızca bir cihazdan içerik izleyebiliyorsunuz. Yani şifre paylaşımı mobil pakette çok mantıklı bir hareket olmayacak. Bununla birlikte mobil paketin Netflix’in Hindistan’da genişlemek için oluşturduğu bir paket olma olasılığı da bulunuyor. Yani Türkiye’ye hiçbir zaman gelmeyebilir fakat yine de umutları taze tutmakta fayda var. 

Kaynak : https://bgr.com/2019/03/22/netflix-april-2019-releases-list-stream-in-new-mobile-only-plan/
49
3
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
49
3
1
1
1