Netflix, Tayland'da Gerçekleşen Kurtarma Operasyonunu Belgeselleştiriyor

11
5
2
0
0
2018'de Tayland'da yaşanan olayda amatör futbol takımı, bir mağaranın içerisinde sıkışmıştı. Günler süren operasyonun ardından kurtarılan takım, büyük ses getirmişti. Netflix, o kurtarma operasyonunu belgeselleştiriyor.

Tayland'da bir futbol takımının, mağarada mahsur kalması ve ardından yaşanan gelişmeler hepimizin akıllarına kazınmıştı. Günlerce süren çalışmalar sonucunda başarıyla tamamlanan kurtarma operasyonu, tüm dünya basınında kendine yer bulmuştu. Yaşanan bu olay sonrasında, kurtarma operasyonunda yaşananlar Netflix tarafından belgesel haline getirilecek.

Kurtarma operasyonunu belgeselleştirmek için kolları sıvayan Netflix, SK Global Entertainment ile ortak çalışacak. Mağarada yaşanan olayların anlatılacağı belgeselin yönetmenleri ise Jon Murray Chu ve Nattawut Poonpiriya. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Chu, yaşanan olayın tüm insanlığı derinden sarstığını belirterek, bu trajik durumun insanlık adına güzel bir şekilde sonuçlandığını ve insanların birlikte çalışarak iyi bir iş çıkarabildiklerini ispatladığını ifade etti. Chu, Tayland'da yaşanan bu olayın insanlar için ilham kaynağı olması gerektiğinin altını çizerek, böyle bir projede çalışmaktan gurur duyduğunu belirtti. Tayland vatandaşı olan Poonpiriya ise bu projeyi insanlığa yazılmış bir teşekkür mektubu olarak nitelendiriyor. 

Netflix yetkilisi Erika North yaptığı açıklamalarda, bu olayın hikayesinin anlatılmasında payları olacağı için gururlu olduklarını ifade etti. North, yaşanan bu olayın tüm insanları bütünleştirdiğini belirterek, en zor koşullarda bile insanların başarılı olabileceklerini, Tayland'da yaşanan kurtarma operasyonunun bu durumu ispatladığını söyledi.

Netflix ve SK Global Entertainment ortaklığında çalışmalarına başlanılan projenin detayları henüz bu kadarla sınırlı. Belgeselle ilgili yeni bilgiler geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz.

Kaynak : https://www.hollywoodreporter.com/news/netflix-crazy-rich-asians-team-partner-thai-cave-rescue-project-1205894
11
5
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
5
2
0
0