Netflix, Türkiye’deki Kullanıcı Sayısını ve Bazı Önemli Bilgileri Açıkladı

27
10
3
2
2
Netflix İletişim Müdürü Artanç Savaş, Netflix’in merak edilenleri ile ilgili olarak Habertürk’e bir röportaj verdi. Netflix İletişim Müdürü, Netflix’in Türkiye’deki abone sayısı, gelecek yerli yapımlar ve sansür tartışmaları gibi önemli konularda açıklamalar yaptı.

Netflix, 1997 yılından beri ABD’de faaliyette. Ünlü yayıncı, 2016 yılında Türkiye’de da faaliyete başladı. Netflix’in Türkiye’de faaliyete başlaması, birçok insanın izleme alışkanlıklarını kökten değiştirdi.

Birçok insanın izleme alışkanlığını değiştiren ve bir dönem tartışmaların merkezi olan Netflix’in İletişim Müdürü Artanç Savaş, Habertürk’e birçok konu hakkında açıklama yaptığı bir röportaj verdi. 

Netflix İletişim Müdürü Artanç Savaş, Netflix’in Türkiye’de 1.5 milyondan fazla abonesi olduğunu duyurdu. Savaş, Türkiye’deki kullanıcılarının yeniliklere ve farklı formatlara açık olduğunu belirtti. Savaş, Netflix’i akıllı telefonlar üzerinden izlenme oranlarının en fazla Türkiye’de olduğunu açıkladı. Türkiye’deki Netflix kullanıcılarının yüzde 77’si içerikleri akıllı telefonlarından izliyor. 

Netflix Türkiye kullanıcı sayısı

Artanç Savaş, Türkiye’deki izlenme trendlerinin diğer ülkelerdeki izlenme trendlerine benzerlikler gösterdiğini de sözlerine ekledi. Savaş, bütün dünyada takip edilen La Casa de Papel, Stranger Things, Dark, Narcos, Black Mirror gibi yapımların Türkiye’de çok izlendiğini açıkladı. Netflix’in İletişim Müdürü, yakın zamanda mobil cihazlara özel bir aboneliğin gündemlerinde olmadığını açıkladı. 

Netflix’te önümüzdeki günlerde daha fazla yerli yapım da karşımıza çıkacak. İstanbul, Göbeklitepe ve Nemrut üçgeninde geçecek olan Atiye, 27 Aralık’ta Netflix’te yayında olacak. Artanç Savaş, Atiye’nin yayınlanmasının ardından yerli yapımların sayılarının artacağını söyledi. 

Netflix Türkiye kullanıcı sayısı

Atiye’nin ardından 2020 yılında Aşk 101 isimli bir dizi de Netflix’te yayında olacak. Savaş, Aşk 101’in oyuncu kadrosunda Kubilay Aka, Mert Yazıcıoğlu, Alina Boz, Selahattin Paşalı olacak. Aşk 101’le beraber 2020 yılında, Berkun Oya tarafından yazılan ve yönetilen başka bir yerli yapım daha Netflix’te yayında olacak. Berkun Oya’nın yazıp yöneteceği dizide Fatih Artman, Funda Eryiğit, Alican Yücesoy, Tülin Özen, Defne Kayalar, Biga Önel, Settar Tanrıöğen ve Öykü Karayel yer alacak. 

Aşk 101 ve ismi açıklanmayan ikinci bir dizinin yanında 2020 yılında Netflix’te Fatih Sultan Mehmet dönemini anlatan belgesel bir dizi de Netflix ekranlarında olacak. 

Netflix Türkiye kullanıcı sayısı

Netflix Türkiye İletişim Müdürü Artanç Savaş, Netflix içeriklerinin sansürlendiği tartışmalarına da karşı çıktı. Savaş, hiçbir içeriklerinin sansürlenmediğini, ebeveyn kontrollerini güçlendireceklerini açıkladı.

Savaş, fragmanlarda çocukları korumak adına bazı değişiklikleri yaptıklarını söyledi. Netflix’e gelecek yapımlara ailesi ile beraber bakan bir çocuğun fragmanlarda görmemesi gereken bir şeyle karşılaşmaması için bazı düzenlemeler yaptıklarını belirtti.

Kaynak : https://www.haberturk.com/netflix-sansur-ve-rtuk-sorularini-yanitladi-netflix-cocuk-ayari-geliyor-haberler-2545407-teknoloji
27
10
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
27
10
3
2
2