Netflix'ten Google Asistan Destekli Oyun: The 3% Challenge

15
2
1
1
0
Dünyanın en büyük online dizi ve film izleme platformu Netflix, popüler Brezilya dizisi 3%’e dayanan The 3% Challenge adında yeni bir ücretsiz oyun yayınladı. Ses tabanlı bir oyun olmasıyla dikkat çeken yapım, Amazon Alexa ve Google Asistan desteğine sahip.

Dijital yayın devi Netflix, Stranger Things ve Dark Crystal oyunlarının başarısını takiben, oyun kataloğuna yeni bir yapım daha ekliyor: The 3% Challenge. İsminden de anlaşılacağı üzere platformun popüler dizisi 3%’e dayanan oyun, Portekiz merkezli Doppio şirketi tarafından geliştirildi.

Dünyanın en popüler iki sesli asistanı, Amazon Alexa ve Google Asistan üzerinden ücretsiz olarak oynanabilen The 3% Challenge, yıl boyunca yeni güncellemeler ve bölümler alacak.

netflix

Netflix, 190'dan fazla ülkede 151 milyondan fazla ücretli aboneye dizi, film ve belgesel içerikleri sunuyor. Fakat Stranger Things 3: The Game ve interaktif film olan Black Mirror: Bandersnatch gibi içeriklerle oyunlara giderek daha fazla ilgi gösteriyor. The 3% Challenge ise bunun son örneği.

The 3% Challenge, aktris Bianca Comparato'nun prodüksiyon şirketi Rio Games ile Netflix tarafından ortaklaşa tasarlandı. Netflix serisinde başrol oynayan Michele Michele de oyuna sesiyle hayat verdi.

“Yapay zeka, oyun alanını değiştirirken, oyun endüstrisinde başka platformlarda elde edilemeyecek büyüleyici oyun deneyimleriyle devrim yaratıyoruz” diyen Doppio Games'in CEO'su Jeferson Valadares, kullanıcıların “Alexa, The 3% Challenge’ı aç" veya "Hey Google, The 3% Challenge ile konuş” diyerek oyuna başlayabileceklerini söyledi. Şu an için yalnızca İngilizce ve Portekizce dil desteğine sahip olan oyuna diğer dil seçeneklerinin gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil. 

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/10/08/netflix-3-percent-voice-game-alexa-google-assistant/
15
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
2
1
1
0