Pokemon Go'nun Geliştiricisi Niantic, Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü Geliştiriyor

11
1
0
0
0
Apple ve Facebook gibi önemli markaların artırılmış gerçeklik destekli akıllı gözlükler üzerinde çalıştığını açıklamasının ardından sektörde bir artırılmış gerçeklik yarışı başladı. Son olarak, mobil platformlarda AR destekli oyunlar yapan Niantic de AR gözlükler üzerinde çalıştığını açıkladı.

Pokemon Go ve Harry Potter: Wizards Unite gibi en popüler artırılmış gerçeklik (AR) oyunlarının yaratıcısı Niantic Labs, yaptığı sürpriz açıklamayla mobil cihazlar için genişletilmiş gerçeklik Snapdragon XR2 yongasını kullanarak donanım, yazılım ve bulut hizmetlerini birleştirecek bir AR gözlük için Qualcomm ile iş birliği yaptığını ortaya koydu.

Qualcomm ve Niantic, kurumsal işletmeleri ve girişimcileri hedefleyen Magic Leap ve HoloLens 2 gibi önceki AR gözlüklerden farklı olarak, kişisel kullanım için uygun fiyatlı AR akıllı gözlükler ve onlara uyumlu yazılımlar üretmek için bir araya geliyor. Tasarımın ne zaman ortaya çıkacağı açıklanmasa da, sürecin Apple gibi diğer şirketlerin çalışmalarına paralel olarak işlemesi bekleniyor.

qualcomm  niantic ar gözlük

Niantic, telefon tabanlı AR oyunlar geliştirmesiyle tanınıyor. Şirketin Pokemon Go, Harry Potter: Wizards Unite ve Ingress gibi oyunlarda Niantic Real World Platform adlı gerçek dünya haritasına dayanan bir AR sistemi var. Ayrıca geliştiricileri konum tabanlı AR uygulamalar yapmaya teşvik edecek büyük kaynaklara da sahip.

Niantic Labs'in kurucu ortağı ve CTO Phil Keslin'e göre Niantic ve Qualcomm Technologies arasındaki yeni iş birliğine dayalı mimariye erişim, geliştiricilere Niantic Creator Program aracılığıyla sağlanacak. Niantic’in kendi AR akıllı gözlüklerini mi satmayı planladığı yoksa AR gözlük projelerine çözüm ortağı mı olacağı henüz bilinmiyor.

Şu anda Google Glass, Snap Spectacles, Vuzix Blade ve daha birçok girişim devam ediyor. Apple'ın da yarışa katılmasıyla birlikte, Niantic akıllı telefonlarda AR tabanlı oyunları için akıllı gözlükler yapıyor olabilir.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/new-smartglasses-are-coming-from-qualcomm-and-pokemon-go-creator-niantic/
11
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
1
0
0
0