Niantic Yayınladığı İlk Uygulama Olan Field Trip’i Kapatıyor

6
1
0
0
0
Harry Potter: Wizard Unite, Pokémon Go, Ingress gibi oyunlarıyla ünlü yazılım geliştirme şirketi Niantic’in Eylül 2012’de yayınladığı Field Trip, şirketin piyasaya sürdüğü ilk uygulamaydı. Bir süre önce marketlerden kaldırılan Field Trip, artık tamamen kullanılmaz hale gelecek.

Niantic, Pokémon Go, Ingress gibi artırılmış gerçeklik mobil oyunlarla kendini dünyaya tanıtmış bir yazılım geliştirme şirketi. Şirketin son yayınladığı oyun olan Harry Potter: Wizards Unite’da merakları üzerine çekmeyi başarmıştı ancak Niantic’in bu yola ilk adımını attığı uygulama olan Field Trip için bugün kötü haber geldi. 

Niantic, bir blog yazısında “Bugün, senenin ilerleyen vakitlerinde Field Trip’in tamamen kapatılacağını duyurmak için bu yazıyı yazıyoruz. Birçok bakımdan Field Trip, bizim misyonumuzu gösteren bir uygulamaydı: Dünyayı keşfet, yeni arkadaşlar edin, dışarı çık ve egzersiz yap” diyerek hem misyonlarını bir kez daha vurguladı, hem de Field Trip’in kapatılacağını ve bunun ne zaman gerçekleşeceğini belirtti. 

Eğer uygulamayı kullanıyorsanız, Niantic gelecekte yeni bir sürümün gelebileceği ile ilgili ufak bir şeyler söyledi. Niantic, açıklamalarına “Çalışmaya öncelik vermemiz gerekiyor ve böylece dünya çapındaki milyonlarca oyuncuya inanılmaz bir artırılmış gerçeklik deneyimi sunmaya odaklanabiliyoruz. Bu durum, belki Field Trip’in yeniden tasarlanmış bir sürümünü geri getirmemizi de sağlayabilir” diye devam etti. 

Field Trip, 2012 yılının eylül ayında piyasaya sürülmüştü ve bu senenin başlarına kadar Google Play Store’da yer alıyordu. Uygulama, konumunuzun bilgisini alıp size yakındaki çeşitli ilgi noktaları konusunda bilgiler veriyordu. Hala hizmetine devam eden First Trip uygulamasının bu yılın ilerleyen zamanlarında fişi tamamen çekilecek. 

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/07/13/niantic-labs-field-trip/
6
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
0
0
0