Nicki Minaj: Beğenileri Gizlediği Anda Instagram’ı Bırakacağım

56
14
8
4
1
Amerikalı rap yıldızı Nicki Minaj, Instagram’ın beğeni sayısını gizleme kararının, bağımsız sanatçılara ve influencer’lara büyük zarar vereceğini savunarak, popüler sosyal medya platformunu kullanmayı bırakacağını söyledi.

Dünyanın önde gelen fotoğraf ve video paylaşım platformlarından Instagram, önümüzdeki haftadan itibaren Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) kullanıcılar için beğeni sayılarını gizlemeye hazırlanırken, ünlü rap yıldızı Nicki Minaj’dan ilginç bir çıkış geldi. 

Geride bıraktığımız hafta sonu kişisel Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yapan 36 yaşındaki ünlü şarkıcı, Instagram’ın kararına tepki olarak platformu kullanmayı bırakacağını söyledi. 

“Bu haftadan sonra Instagram’da paylaşım yapmayacağım, çünkü beğenileri kaldırıyorlar” diyen Minaj, bu adımın büyük müzik şirketleri ile çalışmayan bağımsız sanatçılara ve influencer’lara büyük bir zarar vereceğini savundu. 

Minaj'ın paylaşımı:

Instagram, beğeni sayısının gizlenmesi yönündeki testlere, ilk olarak geçtiğimiz nisan ayında Kanada’da başlamıştı. O zamandan bu yana Avustralya, Brezilya, İrlanda, İtalya, Japonya ve Yeni Zelanda dahil olmak üzere altı ülkeye daha genişletilen test, gelecek hafta ABD kullanıcı tabanının sadece küçük bir kısmında aktif hale getirilecek. 

minaj Instagram

Facebook çatısı altında faaliyet gösteren popüler platform, gönderilerdeki beğeni sayısının aksine, içeriğe daha fazla vurgu yapıldığında kullanıcıların nasıl tepki vereceğini görmek istiyor. Bir şirket sözcüsü konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu yeniliği test ediyoruz çünkü takipçilerinizin, paylaştığınız fotoğraflara ve videolara daha fazla odaklanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Instagram’ın kararına tepki gösteren tek şarkıcı Minaj değil. Bir başka Amerikalı rap yıldızı Cardi B, IGTV üzerinden yaptığı canlı yayında, sosyal medya devinin beğenileri kaldırmak yerine yorum bölümüne odaklanması gerektiğini söyledi. İnsanların gündem yaratmak için çılgınca tartışmalar başlattıklarını belirten ünlü şarkıcı, yorumların etkisinin beğenilerden daha fazla olduğunu savundu.

Cardi B'nin yayınladığı video:

()

Yukarıda da söylediğimiz gibi, söz konusu yenilik şu an için deneme aşamasında. Keza Instagram da platformdaki beğenilerin kesin olarak gizlenip gizlenmeyeceği konusunda temkinli konuşuyor. Markaların, bir influencer ile çalışmasının anahtar noktaların biri de, o kişinin ne kadar popüler olduğu. Hal böyleyken beğeni sayılarının gizlenmesi, marka iş birliklerine zarar verebilir; ancak Instagram, test sürecinde bilhassa bu konuya özen gösterdiklerini ve influencer’ların etkilenmeyeceği bir model üzerinde çalıştıklarını belirtiyor. 

Kaynak : https://www.dailydot.com/upstream/nicki-minaj-instagram-hiding-likes/
56
14
8
4
1
Emoji İle Tepki Ver
56
14
8
4
1