Nike’tan Ayakkabı Seçmeyi Kolaylaştıracak Artırılmış Gerçeklik Uygulaması

21
11
4
3
1
Nike’ın yeni uygulaması sayesinde, artık size uygun ayakkabıyı çok daha kolay bulmanız ve sanal ortamda denemeniz mümkün olacak.

Artırılmış gerçeklik teknolojisi ayağınıza geldi. Basketbola, koşuya, trekkinge uygun ayakkabı bulunur, internetten sipariş edilir.

Nike son dönemde artırılmış gerçeklik konusundaki çalışmalarına epey ağırlık veriyor. Firma bu teknolojinin sağladığı yeni imkanlar üzerine bazı denemelere imza atıyor. Spor giyim devi, şimdi de Nike Fit için artırılmış gerçeklik kullanan bir uygulama geliştirecek. Bilgisayar görüşü, bilimsel veriler, yapay zeka ve tavsiye algoritmalarını bir arada kullanan Nike Fit, ayağınızı tarayarak kendinize uygun ayakkabıyı bulmanızı sağlayacak. Bu özelliği kullanmak için telefonunuza Nike’ın uygulamasını indirmeniz yeterli olacak

Nike, yaptığı endüstri araştırmalarına göre insanların %60’tan fazlasının yanlış numara ayakkabı giydiğini söylüyor. Nike Fit’in amacı bu sorunu ortadan kaldırmak.

Artırılmış gerçeklik uygulamasını kullanmak ise oldukça kolay olacak. Yapmanız gereken ilk şey, Nike uygulamasını indirmek. Daha sonra bir ürün sayfasına gidip ayakkabı numaranızı seçmek. Burada yeni bir opsiyon size ayağınızı ölçme şansı veriyor. Buraya girdiğinizde kamera açılıyor ve sizden bir duvarın yanında dik durmanızı ve kamerayı ayaklarınıza çevirmenizi istiyor.

İki artırılmış gerçeklik halkası ile telefonu dengelediğinizde uygulama ayaklarınızı ve çevrenizi tanıyor, tarama işlemine başlıyor ve daha sonra da Nike ayakkabılar için uygun numaranızı söylüyor. Bütün süreç bir dakikanın altında bir sürede tamamlanıyor.Numara tavsiyesiyle birlikte açıklamalar da yapan uygulama, benzer ayak boyuna sahip kişilerin bu ayakkabı numarasını tercih ettiğini ya da ayakkabıların kalıplarındaki farkları göstererek açıklama yapıyor. Uygulama ayaklarınızı milimetrik ölçekte ölçüyor, bu da iki ayak arasındaki boy farkını da hesaplamasını ve ona göre ayakkabı tavsiye etmesini sağlıyor. Yani en azından Nike uygulamanın bu şekilde kullanılacağını söylüyor.

Firma şu anda bu uygulamanın erken test aşamasında olduğunu söylese de yeni teknolojisine oldukça güveniyor. Öyle ki firma bu özelliği uygulamasında ana özelliklerden biri haline getirecek.

Öte yandan ayak boyunuz uygulamadaki profilinize kaydedildiğinden dolayı her seferinde ölçüm yapmanıza gerek yok. Bir mağazaya gittiğinizde de QR kodunu okutarak mağaza görevlilerinin size uygun ayakkabı numarasını öğrenmesini sağlayabiliyorsunuz.Nike, bu sayede ebeveynlerin de işlerinin kolaylaşacağını ve çocuklarının ayaklarını evde ölçebileceklerini söylüyor.

Nike’ın yeni uygulamasının Temmuz ayında yayınlanması bekleniyor. Uygulama ilk olarak ABD’de yayımlanacak ancak Nike bu uygulamanın yakında Avrupa ülkelerinde de yayımlanacağını söylüyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/05/09/nike-fit-augmented-reality-right-fit-size-shoes/#/
21
11
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
21
11
4
3
1