Nikon, Duygularınızı Algılayabilen Parmak Sensörleri Geliştiriyor

14
6
2
2
1
Nikon'un aldığı yeni patent ile duygularınızı algılayabilen parmak sensörlerinin üzerinde çalıştığı duyuruldu. Henüz bu teknolojinin kameralara ne zaman geleceği bilinmese de çok heyecan verici olduğu kesin.

Canon'un kameralar ve objektifler için parmak izi algılayıcıları üzerinde çalıştığı biliniyor ancak Nikon bir adım daha ileriye doğru gidiyor. Nikon, fotoğraf çekerken ruh halinizin yanı sıra, biyolojik bilgileri de algılayabilen kameralar ve objektifler için biyometrik sensörler geliştiriyor. Aldığı son patent ile duyguları algılayabilecek parmak sensörleri üzerinde çalıştığını duyurdu. 

Nikon’un üzerinde çalıştığı teknolojide, kamera merceklerinin kenarlarına, DSLR'lerin ön ve arka kısımları yerleştirilmiş sensörler bulunuyor. Sensörler; kalp atış hızı, kan akışı, tansiyon, terleme, vücut ısısı gibi şeyleri algılayabilir ve hatta vitesinizi ne kadar sıkı tuttuğunuzu yani, basıncı bile belirleyebilir.

Nikon, fotoğraf çekerken çoğu zaman fotoğrafçıların güçlü duygular beslediğini ama bu duyguların bazen fotoğrafların kendileriyle aktarılamadığını söylüyor. Biyometrik sensörler sayesinde fotoğrafçı ile çekilen fotoğraflar arasında daha güçlü iletişim kurulacak.

Kamera, algılayıcı biyometrik verileri kullanarak, fotoğrafçının duygularının ne olduğunu yorumlamak için fotoğrafları “normal”, “sevinçli”, “aşık”, “utangaç”, “sabırsız” “şaşırmış”, “kafası karışmış”, “kayıtsız”, “üzgün”, “öfkeli” ve “umutsuz” gibi adlandıracak.

Nikon'un bu teknolojiyi kameralarında ne zaman göreceğimize dair bir belirti yok ancak belki bir gün, fotoğraflarınızın EXIF verilerinde duygularınızı görmeye başlayacaksınız.

Kaynak : https://petapixel.com/2018/07/16/nikon-working-on-finger-sensors-that-can-read-your-emotions/
14
6
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
14
6
2
2
1