Nikon Hayranı Bir Fotoğrafçı, 25 Yılda Servet Değerinde Bir Koleksiyon Oluşturdu!

0
0
0
0
0
Nikon markasına hayran bir fotoğrafçı yaklaşık 25 yıl içinde çok sayıda Nikon makine ve aksesuardan oluşan bir koleksiyon oluşturdu.

Nikon hayranı bir fotoğrafçı olan John S. Payne’in sahip olduğu Nikon koleksiyonu görenleri şaşırtıyor. Eski fotoğraf makineleri, lensler, filtreler ve birçok fotoğrafçılık aksesuarından oluşan koleksiyonun değer binlerce doları buluyor. Koleksiyonun en önemli özelliği ise tüm parçalarının Nikon olması ve farklı bir marka ürün içermemesi.

1985 yılında ilk stüdyosunu açan Payne, 1990 yılına yaklaşırken Nikon ürünlerinin koleksiyonunu yapmaya başladığını belirtiyor. Yani, nereden baksanız 25 yıllık bir süreç söz konusu… 25 yıl boyunca 155 fotoğraf makinesi, 150 lens ve çeşitli aksesuarı biriktiren fotoğrafçı koleksiyonunun günümüzde 125 bin dolara yakın değeri olduğunu düşünüyor.

Bu değeri kendi harcadığı rakama gören Payne, bu koleksiyonu satışa çıkarması halinde tahmininden çok daha fazlasını da kazanabilir. Açık artırma yöntemiyle satışlarda fiyat giderek yükselebiliyor. Buna rağmen Nikon hayranı fotoğrafçı yakın bir gelecekte koleksiyonunu satmayı kesinlikle düşünmediğini belirtiyor. 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0