Nikon'un Portre Fotoğrafçılığına Odaklanan Yeni Lensi: Z 85 mm f/1.8S

3
2
1
1
0
Nikon’un portre fotoğrafçılığına odaklanan Z 85 mm f/1.8S lensi Hindistan’daki resmi web sitesinde listelenmiş bulunuyor. Amiral gemisi lenslerden beklenebilecek kaliteye sahip lensin fiyatı ise henüz bilinmiyor.

Nikon, Z monteli S serisi kamera lensi portfolyosunun son lensini çıkardı. Çıkarılan lens, özellikle Nikon Z7 ve Z6 aynasız kameralarını hedefliyor. Nikkor Z 85 mm f/1.8S öncel lensi portre hedefliyor ve tam çerçeve amiral gemisi lensten beklentileri karşılayabilecek seviyede.

nikkor z 85 mm f/1.8S

Özelliklerine bakıldığında 85 mm f/1.8S, kullanıcılarına tam çerçeve kaplama vaat ediyor ki bu Nikon’un aynasız kameraları çıkardığından bu yana bekleniyordu. İç lens yapısı, sekiz grupta düzenlenmiş 12 elementi içeriyor ki iki tane eksenel renk sapıncı azaltan ekstra düşük dağıtım (ED) elementi içeriyor. Lensin içindeki ED elementleri, daha yüksek kalitede optik sağlama eğiliminde, böylece ED elementleri olmayan lenslere kıyasla kaynağa daha yakın renkler üretilebiliyor. Ayrıca lens elementlerinden her biri nano kristal kaplama alıyor bu da lenslerdeki içsel kırılmayı azaltıyor.

Bu kalitedeki bir lensten beklenebileceği gibi Nikkor Z 85 mm f/1.8S, kullanıcılarına doğal bir otomatik odaklama motoru sunuyor. Ayrıca 67 mm dış filtrelerle de uyumlu çalışıyor. Lenste ayarlanabilir kontrol halkası bulunuyor ve poz kontrolü, ISO gibi özel fonksiyonlara ayarlanabiliyor. Otomatik odaklanma motoru STM (silent stepping motor) ile donanımlandırılmış, böylece çekimlerde kumlanma olmamasına yardımcı oluyor.

Nikkor Z 85 mm f/1.8S’in fiyatı henüz açıklanmadı ancak Nikon Hindistan’ın resmi web sitesindeki ürünler arasında listelenmiş halde bulunduğu için fiyatın da yakın bir süre içerisinde açıklanması bekleniyor.

3
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
3
2
1
1
0