Ninja’nın Mixer’a Geçmesiyle Mixer, App Store’da Birinci Sıraya Yükseldi

24
11
5
2
2
Dün popüler Twitch yayıncısı Tyler "Ninja" Blevins, Twitch’ten ayrıldığını ve Microsoft’un Mixer platformuna geçtiğini duyurmuştu. Bunun üzerine Mixer uygulaması, App Store’da ücretsiz uygulamalar listesinde birinci sıraya yükseldi.

Ünlü Twitch yayıncısı Tyler “Ninja” Blevins, dün Twitch'ten ayrıldığını ve yayıncılık kariyerine Microsoft'un Mixer platformuna devam edeceğini duyurmuştu. Bu hareket üzerine Mixer uygulaması, App Store’daki ücretsiz uygulamalar listesinde zirveye oturdu.

Microsoft 2016 yılında eski adı Beam olan Mixer’ı bünyesine katmıştı. Şirket, o zamandan beri platformu büyütmek için çalışmalar yürütüyor ancak Mixer, sektör lideri Twitch’in yanı sıra, YouTube ve Facebook gibi teknoloji devleriyle de rekabet ederken zor dönemler geçirdi. Bazı kaynaklara göre ise yılın son çeyreğinde oyun yayınlarının izlenme saatlerinin yalnızca %3'lük bir kısmı Mixer’a aitti.

ninja twitch mixer

Microsoft, Ninja’nın Mixer’a geçiş hareketi hakkında şunları söyledi: “Ninja ve topluluğunu Mixer'da ağırlamaktan heyecan duyuyoruz. Mixer, ilk günden itibaren olumlu ve misafirperver olmak üzere oluşturulmuş bir yer ve Ninja'nın topluluğunun getireceği enerjiyi dört gözle bekliyoruz.

Bilindiği gibi Ninja, Mixer’a geçeceğini bir videoyla duyurmuştu ancak videoda, böyle bir kararı neden aldığına dair herhangi bir ipucu bulunmamakta. Bu yüzden resmen onaylanmamış olmasına rağmen Microsoft'un Ninja’ya Mixer platformuna geçmesi için yüklü miktarda ödeme yapmış olabileceğini göz ardı edemeyiz.

Yalnızca 24 saatten kısa bir süre içerisinde Ninja’nın Mixer’daki yeni kanalı 250.000 takipçiye ulaştı. Bununla beraber Mixer da App Store’daki ücretsiz uygulamalar listesinde zirveyi kaptı. Ninja, bir günden kısa bir sürede 250.000 takipçisini Mixer’a kazandırmış olsa da 14 milyon takipçi sayısını bir daha görebilecek mi, zaman gösterecek.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/08/02/following-ninjas-news-mixer-pops-to-top-of-the-app-stores-free-charts/
24
11
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
24
11
5
2
2