Ninja'nın Twitch'ten Ayrılmasının Ardındaki Asıl Neden Ne?

35
7
6
3
2
Ağustos ayında Ninja, Twitch'ten ayrılarak Mixer platformuna geçtiğini duyurunca internet çılgına dönmüştü. Herkes Ninja'nın bu kararını parasal olarak düşünse de aslında tek sebep bu değilmiş, hatta aslında bir sebep bile değilmiş.

Tyler Blevins, ya da kullandığı takma adıyla Ninja, geçtiğimiz aylarda bir anda Twitch’ten ayrıldığını ve Microsoft’un Mixer platformuna geçtiğini duyurunca hepimiz şaşırmıştık. Bu haberi alan herkes en başta böyle bir değişimin finansal olduğunu düşünmüştü. Ancak Tyler’ın eşine göre durum çok farklı.

Ninja’nın eşi ve menajeri Jessica Blevins, Business Insider ile yaptığı röportajda Ninja’nın Mixer’a geçme kararının arka planını biraz da olsun aydınlattı. Jessica, böyle bir değişim hareketinin yalnızca finansal olmadığını söyledi. Ninja’nın eşinin yaptığı açıklamaya göre Twitch’in Tyler ile yaptığı anlaşma, dış marka anlaşmaları konusunda oldukça limitleyiciydi.

ninja twitch mixer

Tyler’ın Twitch’ten ayrıldıktan sonra neler yaptığını incelersek bu konuyu biraz haklı bulabiliriz. Ninja, Twitch ile olan bağına son verdikten sonra Adidas gibi şirketlerle anlaşma yaptı, hatta Ryan Reynolds’ın yeni filmi Free Guy’da da ufak bir rol aldı. Yani Twitch, Blevins’in sözleriyle Ninja’nın bir oyun kişiliği olmasından ötesine geçmek için oldukça kısıtlayıcıydı.

Tüm bunların dışında Ninja’nın Twitch platformunda kazandığı sponsorlarıyla ve Twitch ile olan anlaşmasını yenileme konusuyla ilgili sorunları vardı. Ancak Ninja, eşi Jessica ve arkasındaki isimler Ninja için yaptıkları büyütme çalışmalarını daha da ilerletmek istediler.

ninja twitch mixer

Jessica ve Tyler, Twitch’ten hemen vazgeçmemişlerdi. Şirket ile aylar boyunca sorunlarını tartıştılar, ancak Jessica’ya göre Twitch istenileni veremedi. Ortadaki en büyük sorun olan kısıtlamalar hâlâ aşılamıyordu. Yani Ninja’nın Mixer’a geçişi tamamen para odaklı bir şey değildi, hatta Jessica’nın söylediğine göre para düşündükleri en son şeydi.

Ninja, şu anda Mixer’ı ‘evim’ olarak tabir ediyor. Ancak kendisi platformun izlenme sayısını oldukça fazla artırmış olsa da Mixer hâlâ Twitch için bir rakip değil. Arsenal.gg tarafından yayınlanan yeni bir analize göre Mixer’ın toplam izlenme saati Ninja’nın geldiği ay 3 milyon saat artmış. Yani 37,7 milyon olan izlenme saati 40,2 milyona yükselmiş.

Ninja’nın Twitch’ten ayrılığı ise platforma neredeyse hiç zarar vermemiş gibi duruyor. Twitch’in aynı zamandaki izlenme saati 850,6 milyondan 932,1 milyona yükselmiş. Ayrıca Twitch’in pazar payı da ikinci çeyrekte yüzde üç artmış. Yani Microsoft’un Ninja ile anlaşma yaparken düşündüğü Twitch ile rakip olabilme düşüncesi tamamen suya düştü.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/10/4/20898907/ninja-twitch-contract-mixer-streaming-microsoft-amazon
35
7
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
35
7
6
3
2