Nintendo Switch’lere Ücretsiz Oyunlar Getirecek 'Game Trials' Başladı

12
1
1
0
0
Nintendo Switch’lere Ücretsiz Oyunlar Getirecek 'Game Trials' Başladı
Oyun konsolu üreticilerinin oyunculara ücretsiz oyun sunması, her zaman oyuncular tarafından hoş karşılanan bir durum olmuştur. Genelde çok uygun fiyatlar ödenerek abone olunan servisler sayesinde her ay düzenli olarak yeni oyunlar ücretsiz olarak sunulur. Nintendo’nun yeni başlattığı Game Trials da bu tarz bir etkinlik ancak oyunlar, yalnızca kısıtlı bir süre için ücretsiz olacak.

Nintendo, Switch Online hizmetine abone olanların dâhil olabileceği, “Game Trials” ismi verdiği bir etkinlik başlattı. Etkinliğe dâhil olan konsol sahipleri, bu etkinlik kapsamında Mario Tennis Aces oyununu sınırlı süreyle ücretsiz olarak oynayabilecekler. Yeni etkinliğin duyurusu, Nintendo’nun Avrupa kolu olan Nintendo of Europe tarafından yapıldı ve görünen o ki bu etkinliğe ilk olarak Avrupa’dan erişim sağlanabilecek.

Game Trials etkinliğinin ilk dönemi, 7 Ağustos ve 13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Yani Nintendo Switch sahipleri, bu tarih aralığında Mario Tennis Aces oyununu ücretsiz olarak deneyebilecekler. Nintendo’nun yaptığı açıklamaya göre Game Trials altında ücretsiz olarak oynanabilecek oyunların devamı da gelecek. Nintendo of Europe’un attığı tweet'e aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Bu arada yukarda da belirttiğimiz gibi henüz Nintendo’nun ABD kolundan Game Trials hakkında bir açıklama gelmedi. Yani bu etkinliğin Avrupa dışında düzenlenip düzenlenmeyeceği henüz bilinmiyor. Şimdilik etkinlikle ilgili kesin olarak bilinen en önemli şey, Mario Tennis Aces dışında yeni oyunlarında etkinlik dâhilinde ücretsiz olarak verileceği. Aslına bakarsanız Mario Tennis Aces, geçmiş dönemlerde zaman zaman indirimler aldı ve sınırlı süreli demoları yayınlandı. Yani Game Trials’ın bu oyunla başlaması oldukça normal.

Şimdi gelelim bu etkinliğin diğer konsol yapımcılarının stratejilerinde nasıl bir yer aldığına. Game Trials'ın Sony ve Microsoft’un servislerinden biraz farklı olduğunu söyleyelim. Etkinliğin bir süresi olacak ve bu süre sona erdiğinde oyunlar artık oynanamaz hâle gelecek ancak belirtmekte fayda var, Nintendo Switch Online abonelerinin de bu etkinlik dışında sürekli olarak oynayabildikleri oyunların oluşturduğu bir havuz var.

Kaynak : https://comicbook.com/gaming/2019/08/03/nintendo-switch-game-trials-mario-tennis-aces/
12
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
1
1
0
0