Resmi Açıklama Geldi: Nintendo Switch Türkiye'de Satışa Çıkıyor

89
15
4
3
1
Nintendo'nun Türkiye distribütörlüğünü yapan CD Media'nın ülke yöneticisi Levent Eroğlu müjdeyi verdi: Nintendo Switch sonunda ülkemize geliyor.

Nintendo, kendine özgü kemik kitlesi olan bir firma. Müşteri skalalarını geniş tutmak için elinden geleni de yapabilmiş ender konsol üreticilerinden. Wii ile yaptıkları büyük sıçrama sonrası WiiU ile sendeleyen Nintendo, Switch ile bomba gibi geri dönmeyi başarmıştı.

Peki Nintendo Switch'i bu kadar başarılı kılan ne? Cevabı çok basit: Nintendo'nun modern metayı inanılmaz başarılı okuması. Mobil oyunculuğun altın günlerini yaşadığı ve kimsenin elinden mobil cihazını düşürmediği günümüzde, konsolların sabit yapısını mobilleşebilen bir cihazla birleştirmek dahiyane bir fikir. Bu fikir bir de Nintendo'nun neredeyse yarım asra yaklaşan Super Mario, The Legend of Zelda gibi konsola özgü oyunlarla birleşince konsolun başarısı kaçınılmaz oldu.

Buraya kadar bahsettiklerim maalesef şu ana dek belli bir kitleyi ilgilendiriyordu. Nitekim bu muhteşem konsolun yurtdışında 300 dolara satılmasına karşın, ülkemizde 2.000 TL'nin altına bulmak neredeyse imkansız. Hem garantisiz ürün alıyorsunuz hem de resmi bir Nintedo desteğine sahip değilsiniz. Artık şöyle diyerek düzeltelim: 'Değildiniz.'

Bugün itibarı ile CD Media'nın Türkiye sorumlusu Levent Eroğlu mükemmel bir haber paylaştı. Oyuncuların çok yakından bildiği 'yükleniyor' mottosu üzerinden Switch'in Türkiye'ye gelişi duyuruldu. Ürünün fiyatı, ne zaman geleceği, oyunların dolara endeksli mi olacağı gibi bilgiler şu an için paylaşılmış değil.

Eğer ki mevcut kur üzerinden 1400 lira gibi bir meblağa denk gelen Switch, ülkemiz için 1.500 TL bandında satılabilirse çok büyük bir ilgiyle karşılanacaktır. Belki Sony kadar büyük bir kitlesi yok ama Nintendo'nun kemik kitlesini, mobil oyunlara tutkulu kitleye eklersek ciddi bir başarı söz konusu olabilir.

89
15
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
89
15
4
3
1