Nintendo Switch Yerine Playstation 4 Almanız İçin 7 Sebep

64
30
12
7
2
Her ne kadar artık ömrünün son dönemecine giriyor olsa da, Sony Playstation 4 halen rakiplerinden bir adım önde. Sizler için PS4'ün, Switch'e üstünlük kurduğu 7 maddeyi derledik.

Sony Playstation 4, 2013 yılının Kasım ayında piyasaya çıktığından beri oyuncuların gözdesi olmayı başardı. Özellikle PS3'ün piyasaya çıkışında ürünü rakiplerinden geç piyasaya sürmesinin sıkıntısını çeken Sony cephesi, aynı hatalara tekrar düşmedi.

Kendilerinin de kabul ettiği üzere ömrünün son 2-3 yılına girerken, Playstation 4 halen bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Sizler için PS4'ün halen neden Switch'e tercih edilebileceğini 7 adımda derledik.

1. Oyun Kütüphanesi

An itibarı ile Sony PS4 sahibiyseniz, satın alabileceğiniz 1800'den fazla oyun mevcut. Buna PS Now oyunlarını da eklersek sayı 2000'e yaklaşıyor. 1200 oyunluk Switch arşivi git gide artacak olsa da şu an daha geniş bir oyun skalanız olacak.

2. 4K Desteği ile PS4 Pro

Nintendo, hiçbir zaman 'en iyi grafik' hayali ile konsol üretmedi. Kemik kitlenin oyuncu deneyimini daha fazla önemseyen, bu minvalde strateji kuran bir firma. Buna karşın 4K televizyonunuz varsa ve yeni nesil oyunları en muhteşem görsellikle oynamak istiyorsanız, PS4 Pro sizler için tek adres.

3. Konsola Özgü Oyunlar

Burada Switch'in hakkını yiyemeyiz; Legend of Zelda: Breath of the Wild gibi, Mario Kart 8 Deluxe gibi muhteşem 'exclusive' oyunları mevcut. Yine de God of War, Bloodborne, Spider-Man, The Last of Us... Saymakla bitiremeyeceğimiz PS4 oyunları ile boy ölçüşmesinin imkanı yok.

4. Oyun Fiyatları

Sony'nin son 1-2 yıldaki fiyatlandırma politikası, oyuncuları fazlasıyla memnun ediyor. Her ne kadar ülkemizdeki vergiler ve döviz kurları yüzünden bizler bunu çok da yaşayamasak da 'kardeşlik' sistemi ile 2 kişinin tek oyunu alabilmesi dahi yüzleri güldürüyor.

5. Streaming Desteği

Şunu kabul etmek gerekirse piyasaya ilk çıktığında PS4'ün uygulama desteği felaketti. Ancak bu konuya eğildikçe Twtich, HBO, Hulu, Amazon Video ve Netflix gibi alemin en 'baba' platformlarını konsola kazandırdılar. An itibarı ile Switch'te sadece Hulu desteği mevcut.

6. Oyun Oynarken Müzik Dinleme

PS4'e gelen Spotify desteği sonrasında herkes kendi müziklerini oyunda dinleyebiliyor. Tek yapmanız gereken PS tuşuna basılı tutarak Spotify listenizden bir şarkı açmak. Aynı zamanda USB üzerinden müzik dinlemenize de izin var. Swtich henüz böyle bir desteğe sahip değil.

7. DVD ve Blu-Ray Desteği

Fiziksel medyaların gitgide yok olmaya yüz tuttuğu bir gerçek. Hal böyleyken konsolun maliyetini düşürmek için gelecekte fiziksel medya okuyabilen konsollar göremeyeceğiz. Ancak PS4'e an itibarı ile Blu-Ray filmler ve DVD'ler takılabiliyor. Buna karşın Switch'in kendine özgü kartuşu sayesinde maalesef sadece oyun diskleri okunabiliyor.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/playstation-4-ps4-vs-nintendo-switch-2018-7#7-the-playstation-4-can-play-dvds-and-blu-ray-discs-the-nintendo-switch-cannot-7
64
30
12
7
2
Emoji İle Tepki Ver
64
30
12
7
2