Nissan'ın Bilim Kurgu Filmlerinden Fırlamış Konsept Aracı Ortaya Çıktı

10
7
2
1
0
Nissan'ın 2019'da gerçekleşecek olan Tokyo Otomobil Fuarı için üretmiş olduğu yeni konsept aracı ortaya çıktı. Şehir içi kullanıcılara hitap eden IMk, düşük yakıt tüketimine sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Nissan'ın tasarımcıları, bir şehir aracının standart kiralık araç gibi gözükmemesi gerektiğini kanıtlar nitelikte bir tasarım yaptı. Şehir içi kullanımı için tasarlanmış olan IMk, oldukça şık bir görünüşe sahip. Arka tarafında şık LED farları bulunan ve Nissan'ın V-Motion ızgarasının evrim geçirmiş bir hâline sahip olan araç, Nissan'ın söylediğine göre diğer konsept araçlardan oldukça farklı.

Nissan'ın tasarım lideri SatoruTai, "Tampon, tekerlekler, lastikler, camlar, arka lambalar, tavan, Japon dekorasyonlarının önemli simgesi 'mizuhiki'nin desenlerinden ilham alıyor" sözleriyle aracın tasarımı anlattı. Ayrıca gelecek modellerde önde yer alan ızgaranın yerini alacak kalkan şeklinde biçimlendirilmiş bir ek parçasının da olacağı; aynı zamanda bu parçanın, Nissan'ın yeni imza parçalarından biri olacağı ifade edildi.

Nissan IMk hangi özelliklere sahip olacak?

Aracın tasarımını yapan Tai'nin ekibi, içerisinde çalıştıkları kafelerden ve salonlardan ilham aldı. Tasarımcılar, ön koltukta oturmanın bulutların üzerinde oturmak gibi hissettirdiğini söylüyor. Nissan'ın düğmesiz kontrol paneli ise daha derli toplu bir tasarımın ortaya çıkmış olmasını sağlıyor. Ayrıca araç, birçok yeni teknolojiyle donatılmış durumda. Örneğin otomobil, sürücüsünü akıllı telefonu üzerinden tanıyor ve oturma konumu, klima kontrol ayarları gibi parametreleri otomatik olarak ayarlıyor. Otomobil ve çevresi hakkında önemli bilgiler, kumaş kaplı gösterge panelinden açılan, çerçevesiz, şeffaf bir ekrandan takip edilebiliyor.

Ayrıca aracın otomatik pilot sistemi de oldukça gelişmiş olan Nissan ProPilot 2.0 ile sağlanıyor. Araç, uygun koşullar sağlandığında tek şeritli bir yolda sürücünün kontrolünü elinden alabiliyor. Ayrıca kendi kendine park yeri de bulabiliyor. Aracın teknik özellikleri ise fuar sırasında duyurulacak. 

Aracın detayları Nissan'ın önümüzdeki yıllarda nasıl araçlar üreteceğini ve nasıl bir tasarıma yöneleceğini gözler önüne seriyor. Nissan'ın Tokyo'da düzenlenecek olan etkinlikte 14 farklı araç daha tanıtması bekleniyor.

Kaynak : https://www.autoblog.com/2019/10/01/nissan-imk-tokyo-concept-city-car/
10
7
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
7
2
1
0