Yeni Nissan Micra, İki Yıllık Gecikmeyle Türkiye’de Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı

26
18
5
3
2
Nissan, iki yıllık bir gecikmenin ardından 5. nesil Micra’yı Türkiye’de satışa sundu. Otomatik şanzıman eksikliğinden ötürü Türkiye pazarına iki yıl geç giriş yapan yeni Micra ile Nissan, pazarın yüzde 3’ünü hedefliyor.

Japonya’nın otomotiv üreticilerinden Nissan, 1983 yılında ilk Micra model araçlarını tanıtmıştı. 2003 yılından bu yana kadınlara dönük bir araç olarak geliştirilen Micra, özellikle sade bir tasarımla geliştiriliyordu. Fakat beşinci nesil ile Micra’nın görünüşü tamamen değiştirilerek daha agresif hale geldi. Nissan, aracın yeni tasarımı ile daha unisex bir görünüm kazandığını söylüyor. 

Micra’nın Türkiye’de satışa sunulan yeni modeli, 1.0 litre ve 100 beygir güç üreten motor seçeneği ile satışa sunuldu. Otomobil 5 ileri manuel ve 7 ileri CVT otomatik şanzıman seçenekleri kullanıcılarına sunuldu. 

Nissan Micra

Aracın dış tasarımı ve motorunda yapılan geliştirmelerle beraber, kabininde de değişiklikler yapıldı. Aracın kabininde kullanılan malzemeler daha önceki Micra modellerine göre iyileştirilmiş durumda. Otomobilin direksiyon simidi, Nissan’ın SUV modellerindeki direksiyon simidine benzetildi. 

Nissan Micra’nın 5. nesilinin Türkiye lansmanında Nissan Türkiye Genel Müdürü Emre Doğueri de açıklamalarda bulundu. Nissan Türkiye Genel Müdürü Emre Doğueri, Micra’nın yeni tasarımı ve teknolojisi ile erkeklerin de tercih edeceği bir model haline geldiğini, ilk üretildiği günden bu yana 7 milyon Micra’nın satıldığını söyledi. Doğueri, yeni Micra ile Türkiye pazarında yüzde 3 pazar payı yakalamayı umduklarını da söyledi. 

Nissan Micra

Nissan’ın Türkiye Genel Müdürü, şarj istasyonları konusunda Türkiye’nin büyük illerinde son dönemde bir atılım yaşandığını belirterek, 2020 yılında Nissan’ın, elektrikli modeli olan Leaf’ı Türkiye’de satışa sunacağını da açıkladı. 

5. nesil Micra’nın Türkiye’de iki yıl gecikme ile satışa çıkarılmasının nedeni, aracın ilk piyasaya sürüldüğünde otomatik şanzımanlı seçeneğinin olmamasıydı. Türkiye’deki Micra satışlarının tamamı otomatik şanzımanlı olmasından ötürü Nissan Türkiye yönetimi, aracın otomatik şanzımanlı seçeneği gelmeden Türkiye’de satışa çıkmasını istemedi. Yeni Micra’ya otomatik şanzıman seçeneğini gelmesinin ardından, iki yıl sonra Türkiye’de 5.nesil Micra satışa sunuldu.

Nissan Micra

Nissan Micra’nın 5. nesil araçları lansmana özel 108 bin 900 TL başlangıç fiyatı ile satışa sunuldu. Nissan Micra, Visia, Tekna, Platinum ve Platinum Premium isimli dört farklı donanım paketi ile Micra sevenlerin karşısına çıktı. 

Kaynak : https://www.haberturk.com/yeni-nissan-micra-turkiye-de-satisa-sunuldu-2538985-ekonomi
26
18
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
26
18
5
3
2