Nissan, Yakıt Tüketimi Verilerinde Hile Yaptığını İtiraf Etti

37
7
5
3
3
Japonya merkezli otomotiv şirketi Nissan, bugün yaptığı açıklama ile yakıt tüketimi ile ilgili paylaştığı verilerin gerçeği yansıtmadığını itiraf etmek zorunda kaldı.

Geçtiğimiz yıl yaşanan Kobe Çelik skandalının etkileri sürerken, bu kez de Nissan'ın yayınladığı yakıt tüketimi verilerinde manipülasyon olduğu ortaya çıktı. İşin ilginç tarafı ise Nissan'ın bu veri tahrifini bizzat itiraf etmiş olması oldu.

Nissan, geçtiğimiz yıldan beri ürettiği otomobillerin egzos emisyonları ve yakıt ekonomisi ile ilgili verilerin saptanan değerlerle ilgisi olmadığını söyledi. Bu gelen itirafın ardından Nissan, konuyla ilgili kapsamlı bir soruşturma yapılacağının sözünü verdi. Bu da demek oluyor ki Nissan, bu veri tahrifinin hangi birim tarafından ve ne maksatla yapıldığını henüz bilmiyor.

Tüm bu gelişmelerin devamı olarak Nissan, verilerin baştan sona yeniden gözden geçirildiğini belirtiyor. Nissan'a göre GT-R hariç tüm araçların yakıt tüketim verileri gözden geçirilerek gerçek rakamlar basınla paylaşıldı. An itibarı ile tüm araçların Japon güvenlik standartlarını karşıladığı ve nizami verilerle güncellendiği açıklandı.

Geçtiğimiz ekim ayında patlayan yakıt tüketim verisi skandalından sonra 1.2 milyon aracını geri çağıran Nissan, muhtemelen bu skandaldan da olumsuz etkilenecek.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/asya/201807091034200733-nissandan-yakit-tuketimi-verilerinde-hile-itirafi/
37
7
5
3
3
Emoji İle Tepki Ver
37
7
5
3
3