Nizami Bir Şekilde Şınav Çeken Delikanlı Robot

0
0
0
0
0
Sanırız robotların yapabildiklerine ''mevzuya karışmak'' da eklenecek. Ya da şöyle diyelim; günün birinde mahalle kavgasına robotları da çağırabilirsiniz.

Tokyo Üniversitesi tarafından tasarlanan, kas ve iskelet yapısına sahip olan insanımsı robot Kengoro, mükemmel şeyler yapabilmekte.

Güney Kore'de düzenlenen Akıllı Robotlar ve Sistemler Konferansı kapmasında görücüye çıkan ve adeta konferansın yıldızı haline gelen Kengoro, küçük motorlardan oluşan kas yapısı sayesinde inanılmaz şeyler başarabilmekte. 170 santimetre boyunda olan Kengoro'nun en şaşırtıcı özelliği ise bir insan gibi terleyebiliyor oluşu.

Aslında bu durum, geliştirici ekibin ne kadar yaratıcı olduğunu da göstermekte. Kengoro'nun vücudunda çok sayıda motor bulunmakta ve hareket yaptıkça bu motorlar doğal olarak ısınmakta. İşte buna çözüm olarak bulunan sistem ise su soğutma sistemi. Motorların etrafında bulunan özel katmanlara doldurulan su, motorları soğutuyor ve ısınan su, tıpkı insanlarda olduğu gibi terleme yolu ile dışarı atılıyor. Evet yanlış okumadınız; Kengoro terliyor.

E bunu başarabilen bir robotun şınav çekmesi artık anormal gelmez herhalde size. Var mı Kengoro'yla şınav konusunda kapışabilecek? 11 dakika aralıksız şınav çekebiliyormuş bu arada kendisi.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0