Nobel Barış Ödülü'nün Bu Yılki Sahibi Belli Oldu

11
11
2
2
2
Oslo'da bulunan Nobel Komitesi, 2019 Nobel Ödülleri'ni dağıtmaya devam ediyor. Komite bugün, Nobel Barış Ödülü'nün yeni sahibini açıkladı. Nobel Barış Ödülü'nün kazananı, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali oldu.

2019 yılının sonuna yaklaşmamızla birlikte dünyanın en prestijli ödüllerinden olan Nobel Ödülleri, sahiplerini bulmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Nobel Fizik, Nobel Kimya ve Nobel Tıp ödüllerinin sahiplerinin açıklanmasının ardından şimdi de Nobel Barış Ödülü, bu yılki sahibini buldu. 2019 Nobel Barış Ödülü'nün kazananı, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Oslo'daki Nobel Komitesi, Etiyopya Başbakanı'nın Eritre isimli ülke ile barış yapması nedeniyle ödüle layık görüldüğünü açıkladı. Etiyopya, uzun yıllardır Eritre ile sürekli bir savaş ve çatışma halindeydi. Ancak bu yıl içerisinde alınan kararla çatışmalar, son bulmuş oldu.

Nobel Barış Ödülü

Nobel Komitesi, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali'nin barış yönündeki çabalarının diğer devletlerce de desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, bu desteğin Ali'yi daha da güçlendireceğini söyledi. Komite ayrıca, Ali'nin ülkesi için iyi işler yaptığını söyleyerek Etiyopya'nın her geçen gün biraz daha güçlendiğini ve bölge halkının, yarınlara daha umut dolu baktığını ifade etti.

2019 Nobel Ödülleri'nin dağıtılmasında artık sona gelindi. Komite pazartesi günü, Nobel Ekonomi Ödülü'nün bu yılki sahibini açıklayacak ve böylelikle, ödüllerin dağıtılması tamamlanmış olacak.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/dunya/son-dakika-haberinobel-baris-odulu-etiyopya-basbakani-abiy-ahmetin-oldu,g94wUYJjEUqvyTwIaH6i2g
11
11
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
11
11
2
2
2