Nobel Fizik Ödülü Kazanan 3 Bilim İnsanı Açıklandı

16
3
2
1
1
Nobel Tıp Ödülü'nün açıklanmasının ardından bugün de Nobel Fizik Ödülü'nün sahipleri belli oldu. Üç bilim insanı, uzay çalışmaları neticesinde 2019 Nobel Fizik Ödülü'ne sahip oldu.

1901’den bu yana her yıl düzenli olarak ‘insanlığa hizmet eden kişi ya da kişileri ödüllendirmek amacıyla’ verilen Nobel Ödülleri’nin bu yılki sahipleri de belli olmaya başladı. Duyurular, dün itibarıyla Nobel Tıp Ödülü’nün açıklanmasıyla başladı ve Nobel Fizik Ödülü’nün açıklanmasıyla devam ediyor.

2019 yılı Nobel Tıp Ödülü’nü ‘hücrelerin oksijen mevcudiyetini nasıl algıladıkları ve oksijen seviyesine nasıl uyum sağladıkları konusunda çalışmalarıyla’  William G.Kaelin Jr., Peter J.Ratcliffe ve Gregg L.Semenza’nın kazandığını dün paylaştığımız haberde sizlere aktarmıştık.

nobel fizik

Bugün ise Nobel Fizik Ödülü’nün kazananları resmi olarak açıklandı. Uzay çalışmalarıyla tanınan James Peebles, Michel Mayor ve Didier Queloz, ‘evren anlayışını genişleten çalışmalarıyla’ 2019 yılı Nobel Fizik Ödülü’ne layık görüldüler. Böylece Nobel Tıp Ödülü’nden sonra Nobel Fizik Ödülü de bir kişiye değil birkaç bilim insanına gitmiş oldu.

Princeton Üniversitesi'nden Profesör James Peebles, fiziksel kozmoloji alanında yaptığı teorik keşifler ile ödüle layık görülürken; Cenevre Üniversitesi'nden Profesör Michel Mayor ve Cambridge Üniversitesi'nden Profesör Didier Queloz, güneş sistemi dışında bulunan bir gezegenin, güneşe benzer bir yıldızın yörüngesine girmesine ilişkin keşifleri ile ödül almaya hak kazandı.

Kaynak : https://tr.euronews.com/2019/10/08/nobel-fizik-odulu-bilim-teknoloji-alfred-nobel-uzay
16
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
16
3
2
1
1