Nöbetçi Noter Sorgulama Sistemi Hizmete Açıldı

11
1
0
0
0
Hafta sonları ticari alım ve satım işlemleri gerçekleştirenlerin en büyük problemlerinden biri olan noter için ilk iş gününü bekleme problemi, nöbetçi noter uygulamasının hayata geçirilmesiyle son bulmuştu. Yeni sistemde hangi ilde hangi noterlerin nöbetçi olduğu sorusu ilk aşamada karmaşaya sebep olsa da nöbetçi noter sorgulama sisteminin hizmete açılmasıyla artık şehirlere göre nöbetçi noter araması yapılabilecek.

Geçtiğimiz aylarda özellikle ikinci el otomotiv sektöründen gelen talepler üzerine hizmete giren nöbetçi noterlik sistemi, birçok bölgede alım satım işlemlerini kolaylaştırmış ve pazartesi günleri yaşanan yığılmaların son bulmasını sağlamıştı. Fakat yeni sistemle birlikte "Bugün hangi noter nöbetçi?" sorusu da gündeme gelmişti.

Türkiye Noterler Birliği'nin girişimiyle hayata geçirilen nöbetçi noter sorgulama sistemi, şehir ve tarih bilgisine göre nöbetçi noterleri bulmamıza olanak tanıyor. Yalnızca Türkiye Noterler Birliği'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılabilen sorgulama, hafta sonları 09.00 ve 17.00 saatleri arasında hizmet veren nöbetçi noterleri listelemeye imkân veriyor.

Herhangi bir üyelik almadan yapılabilen sorgulama sonucunda şehrinizdeki nöbetçi noterlerin kimler olduğunu görebilmenizin yanı sıra noterlerin adreslerini, iletişim numaralarını ve harita üzerindeki konumunu da öğrenebilirsiniz. Nöbetçi noter sorgulama ekranına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/2019-nobetci-noter-sorgulama-hangi-noter-nobetci-41175116
11
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
1
0
0
0