Nokia 10 PureView İçin Oluşturulan 8 Kameralı Konsept Tasarım (Video)

8
7
3
3
0
Bağımsız bir tasarımcı tarafından Nokia 10 PureView için oluşturulan konsept çalışma, mevcut modelin sahip olduğu 5'li kamera kurulumunu genişleterek altıya çıkarıyor.

Cep telefonu sektörünün önemli isimlerinden bir tanesi olan Nokia, akıllı telefon sektöründe yaşanan gelişmelere çok da ayak uyduramadı ve ne yazık ki eski günlerinden bir hayli uzak kaldı. HMD Global son birkaç yıldır, Nokia markalı telefonları piyasaya sürüyor ancak bu telefon modelleri, bir türlü beklenen ilgiyi görmüyor.

HMD Global'in piyasaya sürdüğü ve son dönemlerde sık sık konuşulan telefon modellerinden bir tanesi de Nokia 9 PureView'di. 5'li arka kamera kurulumuyla dikkatleri üzerine çekmeye çalışan HMD Global, maalesef bu telefondan da umduğunu bulamadı. Üstelik Nokia 9 PureView'le ilgili yapılan ağır eleştiriler, bir üst model olacak olan Nokia 9.1 PureView'in çıkış tarihini bile ertelettirdi.

Nokia 9 PureView

Şimdiyse üçüncü taraf bir tasarımcı, Nokia 10 PureView için yeni bir konsept tasarım oluşturdu. Tasarımcının hazırladığı bu konsept, HMD Global'in dikkatini çeker mi bilinmez ancak yine de mevcut modele göre biraz daha gelişmiş bir yapının, sorunsuz bir yazılımla çok daha fazla ilgi görebileceğini söylemek çok da yanlış olmayacaktır. Dilerseniz şimdi, bir tasarımcının tamamen kendi hayal gücüyle oluşturduğu Nokia 10 PureView modeline yakından bakalım.

Nokia 10 PureView

Tasarımcının hazırlamış olduğu bu Nokia 10 PureView konsept çalışması, 6.4 inç boyutunda QHD çözünürlük sunan 90 Hz bir AMOLED ekrana sahip. Telefonun ekranında HDR10+ desteği de bulunuyor ve ayrıca neredeyse çerçevesiz bir tasarıma sahip. Ancak bu çerçevesiz tasarıma rağmen konsept çalışma, iki ön kamerayla birlikte geliyor.

Nokia 9 PureView'ın en çok konuşulan özelliği şüphesiz dairesel kamera kurulumuydu. Telefonun orijinalliğinden uzaklaşmak istemeyen tasarımcı, bu beşli kamera kurulumuna bir kamera daha ekleyerek kamera sayısını 6'ya çıkarmış durumda. Konsept çalışmasında yer alan kameralardan iki tanesi 12 megapiksel çözünürlüğünde monochrome sensörken, iki tanesiyse yine 12 megapiksel çözünürlüğünde RGB sensöre sahip. Telefonun beşinci arka kamerası 130 derecelik ultra geniş açılı bir sensörken son kameraysa video odaklı çalışıyor ve kullanıcılara 6K çözünürlüğünde video kayıt imkanı sunuyor. Ayrıca kameraların yan kısmındaki devasa boyutlu flaş gözlerden kaçmıyor.

Nokia 10 PureView için hazırlanan bu konsept tasarım, yönetim tuşlarını tamamen ekranın sağ tarafına yerleştirmiş durumda. Telefonun yan kısımların ses açma, ses kısma ve ekran kilidi gibi tuşlar yer alırken tasarımcı, konsept tasarımının sağ alt kısmına bir de deklanşör tuşu eklemeyi ihmal etmemiş durumda. Dilerseniz şimdi de oluşturulan bu konsept tasarımın tanıtım videosuna bir göz gezdirelim.

Haberimizin başında da belirtmiş olduğumuz gibi, bu konsept üçüncü taraf bir tasarımcı tarafından hazırlandığından herhangi bir gerçeklik arz etmiyor ancak ilerleyen dönemlerde HMD Global'in bu konsept tasarımdan esinlenip esinlenmeyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2019/09/nokia-10-pureview-concept-has-eight-cameras-90hz-display-video.html
8
7
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
8
7
3
3
0