Nokia 2'nin Kernel Kaynak Kodu Yayımlandı

6
4
3
3
0
Kernel kaynak kodlarının paylaşımında Motorola ve Google kadar hızlı olmayan Nokia, 2 yıl önce piyasaya sürdüğü Nokia 2'nin kaynak kodlarını paylaştı.

Kernel kaynak kodunu paylaşma konusunda akla ilk gelen isimler daima Motorola ve Google oluyor. Bu kez kernel kaynak kodu konusunda hamle yapan şirket Nokia oldu. Nokia, bu konuda pek de adını duyduğumuz bir üretici değil.

Nokia, 2 yıl önce piyasaya sürdüğü Nokia 2'nin kernel kaynak kodlarını resmi sitesi üzerinden paylaştı. Fakat bu konuya ilgili kullanıcıları pek de memnun etmeyecek bir durum da mevcut. Nokia, Nokia 2'nin bootloader kilidinin açılmasına henüz izin vermiyor.

Şimdiye dek geç de olsa birçok model için için kernek kaynak kodlarını paylaşan üretici, 2 yıl önce satışa sunulmuş bir cihaz için kaynak kodlarını paylaşınca garipsemek doğal oluyor. Bahsi geçen Nokia 2'nin kaynak kodu sayfasına bu bağlantı üzerinden erişebilirsiniz. Aynı bağlantı sayesinde Nokia'nın diğer modelleri için yayımladığı kaynak kodlarına da göz atmanız mümkün.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/05/11/nokia-publishes-kernel-source-code-for-the-two-year-old-nokia-2/
6
4
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
6
4
3
3
0