Nokia, Dört Farklı Modeline Yüz Tanıma Özelliği Getiriyor

21
2
1
1
0
Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus, Nokia 8 ve Nokia 6.1 modelleri için özel bir güncelleme yayınlayacak olan Nokia, cihazlara alternatif bir yüz tanıma kilidi özelliği kazandıracak.

HMD Global çatısı altında yeniden yükselişe geçen Finli telefon markası Nokia, her ne kadar Samsung ya da Apple kadar yüksek bir popülariteye sahip olmasa da sunduğu tüketici memnuniyeti ile kendine geniş bir hayran kitlesi yaratmayı başardı.

Şirket, yazılım güncellemesi konusunda büyük üreticilerden çok daha başarılı bir profil çiziyor. Ayrıca tüketici talep ve şikayetlerine kulak verme konusunda da oldukça başarılı. Nokia’nın kendine has bir başka özelliği ise popüler modellerine yazılım güncellemeleri ile sürekli olarak yeni özellikler kazandırması.

Geçtiğimiz dönemde Nokia 8 modeline özel bir güncelleme yayınlayan şirket, cihazın kamera uygulamasına Pro Mod getirmişti. Bu sayede Nokia 8 kullanıcıları fotoğraf çekerken ISO’dan netliğe kadar pek çok ayarı manuel olarak değiştirip profesyonel kalitede fotoğraflar çekebiliyorlardı.

Nokia, yakında yayınlayacağı bir güncelleme ile Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus, Nokia 8 ve Nokia 6.1 modellerine ‘Yüz Tanıma Kilidi’ özelliği ekleyecek. Tahmin edebileceğiniz gibi söz konusu cihazlar iPhone X benzeri bir 3D yüz tanıma teknolojisini desteklemeyecek fakat parmak izi tarayıcıyı kullanmak istemeyen kullanıcılar yüz tanıma kilidi ile daha pratik bir ekran kilidi seçeneğine sahip olacak. Güncellemenin ne zaman yayınlanacağı ise henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Nokia-smartphones-Face-Unlock-update_id106058
21
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
2
1
1
0