Nokia, Ekrana Gömülü Parmak İzi Tarayıcısına Sahip Bir Telefon Üretecek

13
7
4
3
1
Son zamanlarda çıkan haberlere göre HMD Global, yaptığı çalışmalar sonrası Nokia markası altında Snapdragon 845'li ekrana gömülü parmak izi tarayıcısına sahip bir telefon üretecek.

Neredeyse yeni çıkan tüm telefonların ortak sorunu olan parmak izinin konumu hala çözülebilmiş değil. Ekran formatının değişmesi ve sonsuz ekranların tercih edilmesiyle beraber parmak izi tarayıcısının hangi noktada yer alacağı, akıllı telefonların en büyük problemi haline gelmiş durumda.

Geçtiğimiz günlerde Çinli telefon üreticisi Vivo, üstün mühendislik detayları bulunduran Nex modeli ile parmak izi tarayıcısını ekranın içine gizlemeyi başarmıştı. Çıkan haberlere göre HMD Global de ekrana gömülü parmak izi tarayıcısına sahip bir telefon üretmek için çalışmalara başladı.

Cihazın ekran altında tarama teknolojisini destekleyen LG Display'den bir OLED panele sahip olacağı belirtildi. Yonga seti olarak da Qualcomm Snapdragon 845'in kullanılacağı gelen bilgiler arasında yer almakta. Cihazın kamerasında, manuel kontroller için bir "Pro Kamera" modunun yer alacağı ve her zaman güncel Android sürümüne hızlıca erişeceği belirtildi.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/nokia-snapdragon-845-in-display-fingerprint-scanner-880500/
13
7
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
13
7
4
3
1