Nokia Kendini Aştı: Tüm Apartmana Olağanüstü Seviyede '52Gbps' Fiber İnternet Hizmeti!

2
0
0
0
0
Nokia, internet altyapı noktasında Güney Kore'de bir apartmana hızı fiberi bile aşan internet verdi.

Fiber altyapı sağlamak önemli , elbette internet hızını katlayacaktır; fakat Nokia, Güney Kore’de bir apartmana fiber dediğimiz hızı bile solda sıfır bırakacak hızlı internet hizmetine başladı. Güney Kore’li SK Broadband ile ortaklık yapan firma, apartmana sağladığı 52.5Gbps gibi muhteşem bir hızda internet altyapısı sağlamayı başardı. Tabii ki her evde bu kadar hızlı olacağının garantisi yok, ama ülkemizde 16Mbps interneti 2Mbps bile alamazken; bu hız olağanüstü değil mi?

Nokia bu işi, pasif optik ağları etkinleştirerek yapmış. Bu sayede telekom firmaları altyapıya çok fazla para yatırmak zorunda kalmıyor ve etkinleştirilmiş ağın üzerinden birçok yere hizmet verebiliyorlar. Bu yeni nesil yaklaşım internet hızını katlayarak böylesine mükemmel seviyelere çıkabiliyor.

Tabii ki böyle bir internet her yerde olacak diyemeyiz. (Hele ki kısa vadede Türkiye'de) Güney Kore’nin Nokia’ya sağladığı imkanlar çok fazla, özellikle de fiber altyapı konusunda. Ayrıca hükümet geniş bant aralıklı internet kullanımının 2020’ye dek her vatandaş için kullanılabilir olması hedefi ile çalışmalarını hızla sürdürüyor. Ki 2020 yılında fiber üstü altyapı dışında 5G için de geçiş yapacak olan Güney Kore, 2020'den sonra hem mobil hem de evdeki internet bağlantısında muhteşem seviyelere geçebilecek gibi görünüyor.

Şimdilik pek ümidimiz olmasa da darısı başımıza diyebiliriz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2016/10/18/nokia-52gbps-fiber-in-apartments/
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0