Nokia'nın Büyüklüğünden Hiçbir Şey Kaybetmediğini Gösteren 'Çalışan' Tablosu

47
22
6
2
0
Twitter'da paylaşılan bir tabloya göre Nokia, büyük bir çöküş yaşamasına rağmen pek çok teknoloji devi ile yarışacak çalışan sayısına sahip.

Nokia, akıllı telefonlar yaygınlaşana kadar telefon piyasasının tartışmasız bir numaralı markasıydı. Öyle ki, 2000 yılından ilk iPhone’un tanıtıldığı 2007 yılına kadar herhangi bir Nokia telefon kullanmamış insana rastlamak çok da kolay değil.

Akıllı telefonların popülerleşmesi ile birlikte Nokia, symbian işletim sistemine yavaş yavaş veda ederek tercihini Windows Phone’dan yana kullandı. Ne yazık ki bu büyük bir hataydı ve şirketin çöküşünü hazırlayan karar oldu.

Nokia, telefon piyasasındaki hakimiyetini ışık hızıyla kaptırdı ve şirket, eski günlerine geri dönebilmek umuduyla birkaç kez el değiştirdi. Son olarak HMD Global çatısı altında faaliyetlerine devam eden Nokia, pazar payını yavaş yavaş artırmaya başlamış durumda.

Özellikle Samsung ve Huawei akıllı telefonlar konusundaki isabetli sızıntıları ile bildiğimiz Ice Universe, bugün paylaştığı bir grafik ile teknoloji dünyasını elinde bulunduran şirketlerin çalışan sayılarına göz atmamıza izin verdi.

Akıllı telefon pazarının en büyük oyuncusu konumunda bulunan Samsung, 320 binin üzerindeki çalışanı ile listenin tepesinde bulunuyor. 200 binin üzerinde çalışana sahip olan Huawei 2. sırada yer alırken Apple, 132 bin çalışanı ile üçüncü sırada yer aldı.

Listedeki en dikkat çekici detay, yeniden yükselmeye çalışan bir şirket olarak bilinen Nokia’nın 100 binin üzerinde çalışana sahip olması. Nokia’nın akıllı telefon pazarındaki konumuna rağmen böylesine büyük bir şirket olarak gözükmesi, şirketin özellikle Ar-Ge çalışmalarına hala büyük önem verdiğini ve bir telefon üreticisinden fazlası olduğunu gösteriyor.

47
22
6
2
0
Emoji İle Tepki Ver
47
22
6
2
0