Nokia’nın Efsane Telefonlarını Yeniden Üretecek Yeni Bir Telefon Şirketi Kuruldu!

3
0
0
0
0
Nokia’nın akıllı telefonlara geçiş sürecinde elimizden düşmeyen klasiklerini yeniden tasarlayarak hayatımıza katacak olan yeni bir telefon şirketi kuruldu.

Nokia’nın tartışmasız tüm dünyada olduğundan daha fazla ülkemizdeki yeri ayrıdır. 3310, 1110 vb ilk telefonlarımızı saymazsak biraz daha yakın tarihte olan N ve E serilerini hatırlarsınız. Tasarımsal olarak oldukça karizmatik N serisi ve biraz BlackBerry’e kaçan ve iş adamlarına göre tasarlanmış klavyeli E serilerini de unutmadık diyebiliriz.

İşte yeni kurulan HMD Global isimli bir şirket, mottosu olarak Nokia’nın bu klasikleşen telefonlarına sadık kalarak yeniden üretmek olduğunu vurguluyor. Nokia’nın marka ve logosuna sahip olan HMD güzel bir adım ile Microsoft’tan kullanım hakkı için lisans alarak hayata geçireceği proje ile Nokia’yı hem de klasikleşen yapısıyla yeniden canlandıracak.

Hala gönlümüzde Nokia olan Microsoft’un telefonları, Nokia’nın kendi üreteceği telefonlar ve HMD’den gelecek klasik Nokia cihazlar ile özlenen markayı birçok farklı şekilde görmek bizleri oldukça sevindirecek. 

Ancak görünüşe göre geleceğe gitmek yerine geri gitmeye başladık gibi. Nokia’nın klasikleriyle geri dönüşü, Pokemon çılgınlığının yeniden artması gibi detaylar sanki yıl 2016 değil de 90’lı yılların sonu ve 2000’lerin başı gibi şimdiden hissettirmeye başladı.

3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0