Nokia Sonbaharda Snapdragon 710'lu Bir Telefon Tanıtacak!

7
6
1
0
0
Snapdragon 710 işlemcisinin popülerliği üreticiler arasında artmaya başladı. Şimdi de Nokia'nın sonbaharda Snapdragon 710 işlemcili bir telefon tanıtacağı bildirildi.

Akıllı telefon üreticileri, her tanıttıkları amiral gemisinde cihaz özelliklerini bir-iki adım daha ileri taşıyor. Fakat cihaz özelliklerine paralel olarak amiral gemisi fiyatları da gittikçe artıyor. Bu duruma bir çözüm getirmek isteyen Qualcomm, amiral gemisi performansını orta seviye özelliklerle birleştiren modeller için orta-üst seviye Snapdragon 710 işlemcisini tanıttı.

Şu ana kadar sadece Xiaomi, Snapdragon 710 işlemcisini kullanan bir akıllı telefon tanıttı. Xiaomi’yi takiben Google da gelişmekte olan pazarlar için bir orta-üst seviye cihaz geliştirdiklerini ve bu cihazın Snapdragon 710 işlemcisini kullanacağını açıkladı. Yeni ortaya çıkan bilgilere göre HMD Global de Snapdragon 710’lu bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor.

Snapdragon 710 işlemcisi ikisi Cortex-A75, altısı A55 olmak üzere 8 çekirdekli bir işlemci. Üstelik Snapdragon 660’a göre %35’e kadar daha yüksek performans vadeden Adreno 6 serisi grafik birimi kullanıyor. İşlemcinin yapay zeka yetenekleri ise Snapdragon 845’te bulunan 685 DSP’den geliyor.

Gelen bilgilere göre Nokia, Snapdragon 710’lu telefonunu sonbahar/kış döneminde tanıtacak. Tanıtılması en muhtemel etkinlik ise Eylül ayındaki IFA olacak. Rapora göre söz konusu Nokia cihazın kod adı ‘Phoenix’ ve Nokia 7 Plus ya da farklı bir modelin ‘Plus’ versiyonu olarak tanıtılması ihtimali bulunuyor.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/nokia_phone_with_a_snapdragon_710_chipset_may_be_coming_this_autumn-news-31463.php
7
6
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
6
1
0
0