Lumia serisinden 925’in varisi gibi duran (en azından numaradan anladığımız kadarıyla) 930, aslında 925’i epey ileri taşımış. Donanım olarak 925’e epey fark atmış gibi görünen 930, bu anlamda 1020 ya da 925’ten birkaç gömlek üstün diyebiliriz.
Donanım
2 Gb RAM ve 32 Gb dahili depolama alanı sunan Nokia Lumia 930’un SD kart desteği bulunmuyor ve Nokia cephesinden ilerleyen dönemde 64 Gb versiyonunun geleceğine dair de açıklama yapılmış değil. Ayrıca dört çekirdekli 2.2 GHz hızında bir işlemcisi olan Lumia 930 ile Microsoft’un bulut sistemi olan OneDrive’dan 7Gb ücretsiz alana sahip oluyorsunuz.
Ekran özellikleri
Kamerası Nasıl?
Nokia’nın Lumia serisinin özellikle üst sınıf tabir ettiğimiz telefonlarının kamera performansı son derece iyi. Bu gelenek 930’da da korunmuş gibi görünüyor.Carl Zeiss imzalı lenslerle donatılmış 20 megapiksellik kamerası Optik Nesne Sabitleme (OIS) teknolojisi ile de mobil fotoğrafçılar için rahat bir kullanım sunuyor.
İşletim Sistemi
Windows Phone’un son sürümü olan WP 8.1 ile piyasaya çıkacak olan Lumia 930, ayrıca bu işletim sisteminin Windows 8.1 ile sağladığı senkronizasyon sayesinde Windows bilgisayarınız ile de uyum içinde çalışabilmenize imkan veriyor.
Bu senkronizasyonun bir parçası olarak dahili Internet Explorer 11 ile gelen Lumia 930, ie 11’in de son güncellemesi ile girdiğiniz siteleri, şifrelerinizi kısaca tarayıcınız ile masaüstü bilgisayarınızda yaptığınız tüm işlemleri, mobil cihazınızda hatırlayarak aynı işlemi ii kez yapmanızın önüne geçiyor.
İlk İzlenim
Yine de 930 için kötü bir telefon da diyemeyiz. Özellikle 4 çekirdekli, sorun yaşatmayan işlemcisi, Full HD ekranı ve Windows Phone 8.1 işletim sistemine sahip olan Lumia 930 Windows Phone ekosisteminin tercih edilebilecek temsilcilerinden biri olmuş diyebiliriz.