Note 7'lerin Yakında Mobil Operatör Bağlantıları Kesilecek!

0
0
0
0
0
Samsung, Note 7'leri ısrarla iade etmeyen kullanıcılar için yeni bir yol deniyor.

Mobil cihaz sektörüne son yıllarda damgasını vuran en önemli olaylardan biri olan Galaxy Note 7 problemi, Samsung'un başına ciddi sorunlar açmış ve Güney Koreli şirket sonunda üretimi durdurup tüm cihazları toplama kararı almıştı.

Söz konusu durumla alakalı defalarca özür dileyen Samsung yetkilileri, kullanıcılara para iadesinden üst seviye modellerle takasa kadar her türlü yardımda da bulunmuştu. Fakat tüm bunlara karşın Note 7 cihazlarını değiştirmeyen epey bir kullanıcı bulunmakta. İşte bu durumun önüne geçmek için bu kez mobil operatörler devreye girecek.

İlk olarak Yeni Zelanda'da başlayacak uygulamaya göre, kullanıcılar hiçbir mobil operatörün ağına bağlanamayacak, bu sebeple arama, mesajlaşma ya da internet gibi hizmetlerden yararlanamayacak.

Tabi benzeri bir durumun dünya genelinde olup olmayacağını bilemiyoruz ancak şunu da hatırlatalım; Samsung ilk olarak Note 7'leri geri çağırdığında ''belli bir bölgededir, buraya sıçramaz'' deniliyordu, fakat olayın ciddiyeti sonradan anlaşılmıştı.

Yani benzer bir durumun ilerleyen süreçte ülkemizde de yaşanma ihtimali oldukça yüksek. Üstelik ülkemizde hala Note 7 cihazını teslim etmeyerek ısrarla kullanan pek çok kullanıcı mevcut.

Yeni Zelanda'daki Note 7'ler için söz konusu durum 18 Kasım'da başlayacak. Dediğimiz gibi şu an için böyle bir hamlenin dünya genelinde olup olmayacağını bilemiyoruz. Fakat çoğu yabancı kaynaklı medyanın olduğu gibi bizim de düşüncemiz olabileceği yönünde.

Kaynak : http://www.gsmarena.com/unreturned_samsung_galaxy_note7_units_in_new_zealand_will_be_disconnected_from_mobile_networks-news-21470.php
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0